tisdag 22 april 2014

Rabatt och grann(o)sämja...


Kikar in och tipsar om att H&M har 30 % på valfri vara just nu! Koden är 1605. Själv har jag precis klickat hem några finheter, bland annat den här burken som finns i flera färger. Jag hade ändå tänkt shoppa där och nu passade jag på när det ändå fanns en fin rabattkod att använda. Det börjar visst bli en olycklig vana att jag krånglar till det när jag ska handla på H&M, sist så blev det lite tokigt (ni kanske minns att jag skulle betala in ett par hundringar sist och det istället blev flera tusen...?), den här gången skulle jag ändra mobilnummer men lyckades klicka på köp och vips så hade jag visst handlat mycket mindre än jag planerade och utan kod och allt. Fick ringa till kundtjänst igen, tur att de är trevliga där:=)

*Puh* Den här dagen tog musten ur mig redan vid lunch. Ett lååångt samtal med banken angående nya bostaden och efter det så blev det ett ännu längre samtal med en granne. Igår rök jag nämligen ihop med hennes karl. Han bråkar om att Nemi är farlig och säkert kommer att hoppa över staketet (ja för hon är ju sååå smidig?) och "hugga honom  i halsen", och tänk den dag då deras dotter råkar sticka in fingrarna genom grinden (vi har hängnat in uteplatsen för Nemis skull) , då kommer hon att bita henne i fingrarna. Hans argument för scenariot; Han har minsann hört att Nemi ibland tuggar på Max leksaker och det visar ju vilken agressiv hund vi har.... Ja, hon har även tagit mina skor och fjärrkontrollen till tv;n, ni hör ju vilken monsterhund vi har! Eller möjligtvis en helt normal valp...?

Dessutom så borde vi ta ansvar och inte bo bland folk på det här sättet. När han sa att andra grannar minsann också är rädda så fick jag hjärnblödning ungefär! Det kom sen fram att han "förmodade" att de är rädda eftersom de själva stör sig så ... Till slut gick jag därifrån, jag blev riktigt rädd:-( Han var alldeles svart i blicken. Att både hans dotter och Max var där brydde han sig inte heller om... Vad jag än sa så var jag löjlig och ansvarslös.

Iaf så ville hans sambo att vi skulle ha ett samtal bara hon och jag. Att hon är hundrädd vet jag, men jag hade inte riktigt förstått HUR rädd hon är för Nemi och hur obehagligt det tydligen är när Nemi sätter upp tassarna på staketet och skäller när hon går förbi. Vi ser ju det valpiga i henne och att hon viftar på svansen som en tok och bara önskar att hon fick bli gosad med. Hon är ju sååå kontaktsökande, men det är klart att man som hundrädd mest ser en stor svart rottweiler... Dock var hennes man superotrevlig igår (han har gått på P några gånger tidigare och sagt en massa dumheter om hunden) och jag blev så obehaglig till mods:-( Hon försökte berätta att han är sååå snäll egentligen (är de inte alltid det?), han skulle inte kunna mörda en myra, så omtänksam... Men av andra grannar så har jag förstått att han klagar på precis allt; det var grannen som grillade, grannen som hade katter som sprang in på deras uteplats fick han att börja gråta, etc.

Nu är det ju så att vi hängnat in vår uteplats med en bra låsordning på grinden och vi har alltid Nemi kopplad när vi går på det allmäna och mer än så kan man inte kräva av oss heller. Att hon sedan tydligen gråter när hon passerar Nemi som ju är innanför staketet, det känns inte som om det är vanlig hundrädsla utan då behöver man nog professionell hjälp egentligen. Synd också om lilla dottern som lär ärva denna rädsla. Jag vill inte vara osams med grannarna, men han är verkligen inte en sympatisk person...

3 kommentarer:

 1. Oj vad otur du har när du ska beställa hos HM tur de var trevliga i kundtjänst :)

  Usch så tråkigt med grannen. Det är inte lätt det där med grannar man väljer dem ju inte. Hoppas att allt kan bli så bra det går tills ni hittar ert nya boende. Kram

  SvaraRadera
 2. Usch vad tråkigt med grannen! Samtidigt förstår jag kvinnan! Jag är otroligt rädd för hundar men det säger jag till om så får jag förståelse tillbaka! Kan byta sida på gatan och gå undan eller hålla andan, men gråter gör jag sällan! Tråkigt att hon skickar mannen bara! Hoppas verkligen det löser sig! Fick ni bostaden? Blir så nyfiken, hoppas det kommer bilder snart! Kramar

  SvaraRadera
 3. Otrevlig finns aldrig skäl att vara! Dock tycker jag det är skitjobbigt med skällande hundar. Hundar SKA inte skälla på förbipasserande, det måste ju tränas bort. Jag är inte rädd för hundar, men en rottweiler som skäller på när jag kommer hem, skulle jag ju inte vilja ha! Inget ont menat. =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...