onsdag 23 april 2014

Jakten på drömboendet

 
Alla bilder: Trivselhus.

Som ni säkert förstått vid det här laget så har vi hittat nytt boende. På bästa Horace Engdahl-manér så säger jag ÄNTLIGEN! :-)  Vår annons har varit färdig i ett och ett halvt år,  och mäklaren har bara väntat på att få lägga ut den så nog är det vår tur nu?

Under dessa många och långa månader så har vi tittat på villor, på radhus, på lägenheter. Vi har stått i den kommunala bostadskön i flera år, vi har letat på blocket efter bostäder att hyra privat. Och ibland har vi pratat om att bygga eget. Eller kanske snarare, köpa ett färdigbyggt hus. Vi har ju redan renoverat ett hus och lärt oss vilket jobb det är och den här gången föredrog vi något mer bekvämt. Det finns så många bostadsmodeller och praktiska planlösningar och det kändes som en intressant lösning att helt enkelt välja ett som passar oss och vår familj perfekt.

Ett exempel på hustillverkare är Trivselhus som erbjuder många fantastiskt fina villor i olika storlekar. De ordnar allt som behövs och det är bara att flytta in, vilket låter härligt efter att ha renoverat ett 60-tals hus utan raka vinklar:) Min favorit är helt klart serien Vintage Living som verkligen för tankarna till USA och den amerikanska drömmen. Det går också att förändra husets fasad så att det blir precis som man önskar.

Alla vi som köpt bostad någon gång vet att priserna kan springa iväg rejält. Kanske extra mycket så i storstadsregionerna, det har inte varit ovanligt att de budgivningar vi deltagit i rasat iväg med flera hundra tusen bara på några timmar. Ibland har det också gått så snabbt att man som spekulant knappt hunnit tänka igenom varken priser eller om bostaden är precis det man söker, lite märkligt egentligen då det ju lär vara det dyraste man köper i livet. Då kan ett egendesignat hus vara ett bra alternativ; Movehome har en tjänst där du enkelt kan bygga ditt drömhus på nätet och sedan få svar direkt på var priset landar på det nyckelfärdiga hus du valt. Du ser dessutom bostaden i 3D-illustrationer och får olika förslag på tillval och taktyper. Deras online-verktyg hittar du här: Movehome


I samarbete med Trivselhus.se

5 kommentarer:

 1. Grattis till boendet! Äntligen ja!! Hus/lägenhet/radhus????

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 2. Stort grattis! Är också nyfiken på vad det blev ;)
  Kram Sara

  SvaraRadera
 3. Grattis! Det låter spännande.

  SvaraRadera
 4. Stort grattis! Vad blev det nu då? Mkt spännande!

  SvaraRadera
 5. Grattis, spännande :) kram Diana

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...