måndag 7 april 2014

The secret gardener / Elin Unnes


Rockjournalisten Elin Unnes har precis släppt boken The Secret Gardener där hon delar med sig av sina bästa odlingstips. Undertiteln lyder "Dumsnåla tips för nygamla odlare". För fem år sedan skaffade Elin Unnes kolonilott och började blogga under pseudonymen The Secret Gardener och nu har hon alltså gett ut en bok. Hon beskriver sitt intresse såhär:


– Man kommer in och tror att man är gud, nu ska jag göra mat från ett litet frö. Men man inser snart att man är som en liten trasdocka som släpas som en ölburk efter en bil full med nygifta. Det är naturen som stormar fram. Man har ingen makt alls, man är fullkomligt maktlös. Det är asläskigt, och ganska skönt. (Källa)

Jag är verkligen noll intresserad av trädgårdar och dylikt, men efter att ha ramlat över diverse recensioner av The Secret Gardener så måste jag erkänna att jag börjat drömma om en liten kolonilott:) Boken sägs tipsa om odling under alla årets månader, berätta om husmorsknep för att hålla ogräset borta, och allmänt vara en handbok även för den ovana. Minus för att framsidan inte känns tilltalande, jag är typen som tycker sådant är viktigt. Men ändå, ett tips på bok till den intresserade! Bloggen hittar ni här

2 kommentarer:

  1. Oj kanske borde jag införskaffa den. Har inget större intresse men önskar jag hade i alla fall lite intresse för det med odling.

    SvaraRadera
  2. Den är nog nått för mig! Johannes älskar allt med odling och vad det heter, men jag bara dödar det! :(

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...