fredag 11 april 2014

Det närmar sig påsk...


Jag har så smått (med betoning på just smått)  börjat påskpynta lite hemma, som silverfärgade äggen som kommit fram och nu står på bordet tillsammans med en kruka påskliljor. Det största ägget är från Indiska, de andra två från Affari. Påskriset har fått hamna i en kanna och det tänkte jag att Max skulle få vara med och dekorera.

Han var hemma några dagar i början av veckan eftersom han var hostig, men så i tisdags kväll så tyckte vi att han var i det närmaste hostfri och annars var pigg så tanken var att han skulle gå till förskolan i onsdags. När jag pratade med honom om det så svarade han upprört att han minsann var "himla hostig!" Jag: men jag har inte hört att du hostat alls idag, älskling. Max med övertygande röst: Men mamma, DÄ KOMMEJ! Då hade jag svårt att hålla mig för skratt kan jag säga:)

Han fick vara hemma en dag till, men igår var det påskfest och det ville vi inte att han skulle missa. De åt påskmat, hade dukat fint, fick efterätt och saft (det är annars en helt sockerfri förskola), och fröken berättade en påsksaga som avslutades med  att de fick gå ut i trädgården och se om påskharen varit där och gömt några ägg. Med sig hem fick alla barnen varsin liten tovad kyckling samt ett krukfat där de planterat nån slags gräs(?). Det är en sak jag uppskattar med waldorf, de firar högtiderna så fint. Hemma hos oss har vi egentligen inga direkta traditioner, men  jag skulle gärna ha det.

Jag och Emelie var hemma hos Hanna igår kväll och det var så mysigt. Så välbehövligt att få umgås med vänner lite på egen hand, det saknar jag mycket. Mer sånt!:) Tyvärr fick jag lida för det senare för natten var hemsk. Fick ta all medicin på maxdos, så idag är jag lite lagom groggy. Men yey, fredag! Ha en fin start på helgen!


I

3 kommentarer:

 1. Stackars liten som varit hostig! Men rätt mysigt att vara hemma med mamsen lite ;) Wow vad mycket fint du gjort till kalaset, kram Suss

  SvaraRadera
 2. Usch tråkigt med hosta! Hoppas han snabbt kryar på sig o ni får en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiskt vackra silverägg, sådana hade gärna fått flytta hem till mig:)
  stackars Max och hans hosta inte roligt det där. Hoppas du mår bättre idag och att du fått sova på natten.
  Kram
  Annie

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...