onsdag 8 maj 2013

Buffeln på plats och lite waldorf.

Nya tavlan (buffeln) på plats och jag tycker att det blev bra. Den lilla fatboylampan ni ser i hörnet är en klar favorit, perfekt "stå-i-fönstret-belysning" då den ger ett behagligt ljus och kan ställas in i två olika lägen *tipsar*. Tavlan från Ylva Skarp  och den älskade bokstavsbannern syns också på bilden. Det börjar snart bli dags att ändra orden, från vår till något mer somrigt. Får klura på vad, någonting med "sommar" eller "summer"...

Igår var jag och grannen Johanna ute i det fina vädret, vi hämtade Max på förskolan så att Johanna skulle få se hur det ser ut där. Hennes lilla M är bara några månader ännu men det skadar ju inte att kika runt lite. Jag märker att jag är riktigt stolt när jag berättar om förskolan, det finns så mycket bra med den att det knappt är sant:) Hon fick bland annat träffa S som lagar maten. All mat är ekologisk och så långt det går också närproducerad. Brödet är hembakt och man  är mycket försiktiga med socker och vitt mjöl.

Det är ju en liten förskola, och inom Waldorf är man också noga med att de små ska vara i mindre grupper. Just nu är de fem barn på småbarnsavdelningen där sonen går, men fyra är väl det de satsar på. I höst flyttas han ner till de större barnen, men än så länge så går han i den här lilla gruppen. Det är ju nästan som att ha en dagmamma; fyra barn och en fröken... Vi vet inte ännu om Max ska fortsätta inom waldorf även i skolåldern, men som förskola är det jättebra. Visst har jag fått bråka om tider och annat, och det är ju ett kooperativ, vilket innebär en viss insats från oss föräldrar, men för barnen är det alldeles perfekt!

Jag hoppas att Johanna fick en positiv bild med sig hem. Roligt för övrigt att det numera finns ett till barn i vår länga, ingen annan har barn, i alla fall inte sådana som bor hemma. Förra året tänkte vi försöka ordna något slags knytkalas och fika tillsammans och på så sätt få lära känna grannarna bättre. Tanken var då att hållas på den gemensamma uteplatsen, men så regnade det ju mest hela tiden. Hoppas på att det kanske kan bli av i år. Fick höra igår att det tydligen finns en ganska rejäl (!) summa som är menade att användas till upprustning på just den platsen- det låter ju inte helt tokigt:)


10 kommentarer:

 1. Så fin FatBoy-lampan var! :)

  Vet vad du menar med kooperativ. Vi har haft våra barn på det också och var SÅ himla nöjda. Jobb, visst, men man jobbar ju för att ens barn ska få så bra dagar som möjligt. Om man slipper anställa en städerska och låter oss föräldrar sköta den biten så innebär det ju fler pedagogtimmar till BARNEN. Tummen upp!!! =)

  Kram på dig! //Ulle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så!! Vi var lite skeptiska i början, det ska erkännas. Skulle vi fixa detta? Men när man får uppleva den här enorma tryggheten det innebär att lämna sitt barn där så är det inte längre några tvivel. Kul att ni också provat! Stor kram!

   Radera
 2. Oj, fem barn bara? Låter hur bra som helst ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ÄR verkligen kanon! Det är fler barn i storbarnsgruppen (12 tror jag) men det är ändå sanslöst bra och de är noga med att det ska vara en trivsam och lugn miljö för alla barn. Då är man nöjd som förälder.

   Radera
 3. Låter som en toppenförskola tycker jag! Perfekt att ha små barngrupper så personalen hinner med alla barnen! Snyggt du har på väggen och kul med en grej där man kan ändra orden!

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Waldorf som pedagogik har ju inställningen att när man är liten ska grupperna vara små och trygga. Ibland kan det nästan vara FÖR tryggt, som när de i lilla gruppen inte får vara med på lucia för att det kanske skrämmer dem, men jag gillar ändå tänket om att ta det varligt. De hinner:)

   Kram

   Radera
 4. Att man som mamma kan vara stolt som en tupp över att barnen går på en bra förskola! Alice förskola är inom kommunal verksamhet men jag är såååå nöjd! :)
  Kram Fru L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det bra! Nu kanske jag uttryckte det lite tokigt, på kommunal förskola så kan man kanske inte kalla det "stolt" på samma vis, utan som du säger; nöjd! När man är med i en kooperativ verksamhet så är det ju vi föräldrar som på flera vis har ansvaret för hur det fungerar, sitter med i styrelsen, fixar inne och ute, etc. Så fördelen är ju att man på många vis känner att man kan påverka sina barns vardag. Men du ska absolut vara jättenöjd som har ett så bra "dagis"! Vet att Kia säger samma sak!

   Kram

   Radera
 5. Vilken snygg tavla (och lampan med). Härligt med ekologisk & närodlad mat på dagis. Själv vill jag helst också bara äta ekologisk mat. Jag är veg, så jag tycker det är viktigt att det jag äter är av bra kvalitet. Köper enbart ekoviner också då det gärna slinker ner ett glas då och då. I eftermiddags på balkongen tex ;) Vi har en blandis vovve Golden / Australian Cattledog som är världens goaste. <3
  Hoppas vädret blir bättre hos er imorgon.
  KRAMIS ANNA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du det glömde jag faktiskt skriva! All mat är just vegetarisk! Tror du skulle trivas kanonbra där om du var i "rätt ålder":-) Önskar att vi här hemma vore bättre på att tänka som du!

   Ah, då var det lite golden iaf:) Fin är han!

   Kramkram!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...