torsdag 30 maj 2013

Inspiration- uteliv

Sommarkänsla i Göteborg. Solen lyser och luften står still och det känns nästan som om Thomas Ledin sjunger "Sommaren är kort" för oss idag. "... det mesta regnar bort, men nu är den här så ta för dig, solen skiner idag"

 Mamma hjälpte oss att skrubba balkongen när de var här förra helgen och nu ser den ut som den ska, det blir kanske några nya soffkuddar och lite annat piff, men i stora drag: 

Bild från förra sommaren. Soffa och bord: Rusta. Fåtölj Vågö och liten pall: Ikea. Glasstavlor: Knaada.se
Uteplatsen på framsidan har vi däremot kvar att fixa med. Jag har planerat att det ska gå åt det marina hållet i år, och dessutom har numera sonen en liten rutschkana att åka på där. Nu ska vi ta och spola av möblera och greja lite innan det blir dags för premiär. Kanske får vi samtidigt inviga grillen för i år?

Jag älskar att se olika balkong/uteplatsbilder för att få inspiration, även om det kanske dröjer innan vi kommer dit så samlar jag det jag finner i en inspirationsmapp inför framtiden. Såhär till sommaren så är alla inredningsmagasin fyllda av trädgård och balkongliv. Det är då folk börjar längta till landet men jag tycker att det kan vara minst lika mysigt att lägga sig i en park inne i stan... En uteplats är ju nästan en måste den här tiden på året. Gärna en gräsplätt också men det är än så länge bara en önskan. Och helst ska man ju ha en uteplats som tillför något, som gör att man vill vara där. Tänk att bara öppna dörren och sätta sig ute och äta sin frukost...

Här kommer ett gäng bilder från Hemnets inspirationsbank, så olika men alla har sin charm.Min fantasi drar genast iväg, och jag vill plocka ut de bästa delarna och sätta samman till en:)


Bilder: Hemnet Inspiration


                      Hittade du någon favorit?

4 kommentarer:

 1. Jag tyckte om alla fina uteplater inklusive din fina balkong. Visst är det skönt med mammor som hjälper till att skrubba :P själv försöker jag hjälpa min dotter när hon vill ha hjälp. Vi fixade ju hennes balkong tidigare i våras.
  Som svar till dig kan jag skriva att du har helt rätt i att min man har hela sin släkt i USA. Vi var i Florida för två månader sen och hälsade på vår son som flyttat dit :'( så nu har vi tyvärr två kuster att besöka här ( Elliott hade väl kunnat flytta till California där resten bor men nej då....
  Det var verkligen jättemaffigt med alla flaggor på kyrkogården :D
  Tänk om du kunde följa med mig ut & shoppa i em. Jag åka ut och leta ny axelväska. Kul va?
  Många kramar Anna <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mammor är bra att ha:) Haha, ja sonen kunde väl ha planerat lite bättre för din skull, det håller jag med om:) Å andra sidan så är det ju superlyx att ha bostad på två kuster när man åker på semester!!:)

   Men du, det låter som rena lyckouppdraget, jag hade mer än gärna följt med!! Många kramar tillbaka!

   Radera
 2. Jag blev väldigt förtjust i den helt vita. Egentligen gillar jag ju färg så jag vet inte varför jag fastnade för den.....:-)

  Vi har ju världens minsta balkong numera. Fast vi gjorde i ordning den väldigt fint förra året. Då la vi grå filtmatta och köpte en liten grupp med runt glasbord och två svarta stolar. Jag sydde orange dynor till det och fyllde balkonglådorna och ett lite miniväxthus. Jag är inte klar med växterna än men så fort jag fått ut allt ska jag fota.

  Planeringen är ju en stor del av det roliga. Plus att se resultatet av sina drömmar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, speciellt när man inte är så frisk. Då är det extra viktigt att få drömma tycker jag! Att ha ett, om än ganska litet, mål med saker. Som att bli klar med uteplatsen t.ex. Ska bli spännande att se din balkong sen då!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...