måndag 13 maj 2013

Slottskogen & Plikta

I en stad finns det alltid oaser, platser som låter bruset försvinna för en stund och där människor samlas för att spendera några timmar av sin fritid. I Göteborg är Slottsskogen en sådan plats och där var vi igår en stund.

Max hade spring i benen!
Körsbärsträden blommar så fint!
I Slottsskogen finns det mycket att se och göra...

Vi tittade på sälarna, pingvinerna och några fågelsorter. "Mamma, ja ÄNKAJ älaj" sa min unge stolt:) Han har så mycket kärlek inom sig och änkaj (älskar) en hel del:) Han stod faktiskt stilla länge och tittade på sälarna som kom upp till ytan lite då och då för att sedan dyka ner igen. Spännande! Men allra roligast var nog Plikta!

 Plikta, som ni kan läsa om här,  är en stor fin lekpark som ska passa både små och stora barn. Parken är ett perfekt utflyktsmål för småbarnsfamiljer, bästa tipset för Göteborgsturistande mammor och pappor inför sommaren. Det finns naturligtvis massor att göra för barnen i Götet, men det mesta kostar ju en del och till slut blir det ganska tröttsamt att stå i kö på Liseberg eller hänga på Universeum. Bege er då till Plikta istället, ta med en engångsgrill (det såg jag igår att folk hade med sig) lite korv och bröd och släpp barnen lösa i parken:-) Alldeles gratis!

Plikta ligger i ena änden av Slottsskogen, i övre delen av Linnéstaden för den som kommer från centrum.


Den allra mest använda av mina lite dyrare väskor; min Louis Vuitton Neverfull i färgen damier azur. Den gör verkligen skäl för sitt namn då det mesta får plats, perfekt att packa både kameran och annat i. Jag fick faktiskt ett mail för ett tag sedan från en tjej som sett den i bloggen och var intresserad av att köpa, men nä, den är en "keeper":) 

Kameraväskan för dagen, här på tåget som Max kör. Pappa och mamma fick vara passagerare och betala pengar till  den lille lokföraren/konduktören.

När vi kom hem var det strömavbrott i hela området, det gick inte att komma in i garaget, se på tv eller så värst mycket annat. När strömmen sedan kom tillbaka efter några timmar  kändes det som värsta lyxen, tänk vad beroende vi är att sådant som absolut  inte var självklart för ett par generationer sedan:)

  Ha en fin måndagskväll! 

2 kommentarer:

 1. Sötaste lillkillen som ser riktigt glad & busig ut. Härligt att ha oaser som man kan ta sig till! Och du, jag kan också köpa din väska ifall... ;P
  KRAM ANNA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja bushumör var han på, helt klart:) Det tog ungefär fem minuter efter vi hade parkerat bilen innan han lade sig raklång i en lerpöl som vi sa att han inte fick gå till:)

   Tack, jag ska minnas det om jag råkar tröttna:) kram

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...