tisdag 14 maj 2013

Om Så fint jag vill- Nannas tavla

Bild lånad med tillstånd från Så fint jag vill.
En av de vackraste bloggar jag vet heter Så fint jag vill som drivs av Nanna van Berlekom . Allting den tjejer gör bara verkar funka, hon är fantastisk! Nu har hon låtit trycka  upp en tavla med en stadskarta över den fiktiva staden Zizustadt. Om historien bakom Zizustadt skriver Nanna :

"Åren 1956-1963 skickade tonårskusinerna Johan  van Berlekom och Aart de Veer A4-ark mellan Stockholm och Haag och ritade tillsammans upp fantasistaden Zizustadt. Arken fogades sedan ihop till en karta som i sin fulla storlek är ca 2×2 meter och består av närmare 3500 påhittade gator, platser och boulevarder. En kopia av stadens centrum hängde inramad ovanför trappan i mitt barndomshem och jag har alltid fascinerats av alla vinklar, platser och fantasifulla namn."

Johan är alltså Nannas far och han och kusinen har gett henne friheten att bildbehandla och trycka upp kartan som nu säljs via hennes shop. Jag älskar dylika historier, att veta att det finns en tanke bakom saker och det här får mig att tänka på Håkan Nesser och hans påhittade världar.

 Jag tycker att tavlan är alldeles underbar och har försökt att vinna den i de bloggar som tävlat ut den, dock utan någon lycka. Kvart interiör ska visst sälja den och då måste jag minsann bege mig dit och se den i verkligheten alldeles snart. Kvart ligger på Mariaplan (Göteborg)  för er som har vägarna förbi, ja butiken i sig är absolut värt ett besök! Dumpa mannen och barnen i Slottsskogen som ligger alldeles nära och så tar ni en sväng dit för att se på allt det fina:)

10 kommentarer:

 1. Den ser jättefint ut, tack för tipset! I love posters!;)
  Såg en jättefin poster på Göteborg i Sköna hem. Den ska säljas i en butik i Haga. Då har jag två ställen att besöka nästa gång i Göteborg, en stad som betyder mycket för mig och som jag gärna har på väggen!;)
  Fin tisdag till dig!
  Kram Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan gissa vilken du menar, den säljs på Anyhow,eller? Den älskar jag och vill ha här hemma också men sambon är inte lika begeistrad tyvärr:)
   Nu är det såpass sent att jag får önska fin onsdag istället:) Kram på dig!

   Radera
 2. Vilken fin tavla, vilken bra ide' och vilken underbar historia! Jag älskar sådana berättelser!
  Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag också! Den skulle jag mer än gärna ha hemma! Kram tillbaka!

   Radera
 3. Vilken härlig historia. Och fin tavla.

  SvaraRadera
 4. Så fin tavla och med historia i bakgrunden, gillas!
  Asså det finns en över GBG, aldrig sett!
  Jag har en svartvit poster på en skyskrapa från Chicago, den får mig att minnas mina fyra år jag bodde där (ja jag hade nog kommit ihåg iaf hihi)

  Hoppas allt är bra med dig
  Kram

  Ps jag har mailat dig ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tror faktiskt jag har bloggat om "göteborgskartan" nån gång, fast det var längesedan. Den är lite speciell kan man nog konstatera:) Jag förstår precis vad du menar med att minnas, jag hade ett par bilder på när Forth rail bridge byggdes (bodde i Edingburgh ett litet tag) och det fick mig alltid att bli varm i hjärtat när jag såg dem:)

   Kram fining! (skrev på din sida ang, mailet som verkar ha försvunnit på vägen...:-( )

   Radera
 5. Jag hittade hit från en annan blogg då jag tyckte om din kloka kommentar. Jag är glad att jag hittade hit, mycket som är vackert men inte bara yta utan också läsvärdheter. Och den här historien om kartan kan jag bara inte motstå! Hur underbar som helst :)
  Allt gott från
  Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Så glad jag blir över dina ord:) Tacktack!:) Kram

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...