torsdag 2 maj 2013

På besök i Stinas gårdsbutik - (Ellis corner)

Alla bilder: På Selmas gata
 I helgen var jag i Hålta och besökte Stinas gårdsbutik som är återförsäljare till en av mina absoluta favoriter när det kommer till näthopping; Ellis Corner. Stina är nämligen svärmor till Maria (med fina bloggen Hem & Lycka) som driver EC . Det innebär då att Stina har en del av deras sortiment i sin lilla butik. Jag brukar beställa på nätet och sedan får jag ett mail från Maria när jag kan hämta varan hos Stina, mycket smidigt och så slipper jag frakten. Fast jag vet inte om det blir så mycket billigare egentligen eftersom jag ändå alltid "råkar" köpa med mig något hem efter en visit där:-)

Nu ska tyvärr det samarbetet avvecklas då Maria och hennes familj flyttar uppåt kusten, men Stina hälsar att hon kommer att ha deras produkter kvar över sommaren för den som vill komma förbi. Hon kommer även i fortsättningen ha öppet i sin butik men då främst sälja sina vävar. Stina ägnar sig åt finnvävning/dubbelvävning som är något som tillverkats i flera hundra år, en tradition att föra vidare. Hon visar en del av sina fina alster i gårdsbutiken, väl värt ett besök för den hantverksintresserade. Dessutom tipsade hon om en vår och-hantverksmässa som hålls denna kommande helg på Nääs, tyvärr krockar det med annat för min del, men kanske är någon av er intresserade?

Stinas gård ligger så vackert på landet...

Dessa söta små burkar gillar jag skarpt, vi har den röda varianten hemma där vi förvarar lite småsaker.
Stina i full färd med att skriva kvitto. Hon är verkligen en urgullig dam som pratar och berättar om de olika produkterna och det märks att hon trivs med att driva sin lilla butik.
Överst på bilden närmast ser ni några flaskor Maison Belle. Doften är frisk och deras produkter är både miljövänliga och icke-djurtestade,  jag använder dem både i kök och badrum.  Bilden till höger visar den lilla outlethörnan där man kan fynda produkter som av olika anledningar inte säljs till ordinarie pris.

Vackraste Maileg. Jag är mycket förtjust i deras fina produkter och har en samling här hemma, fast för att det ska låta lite bättre så påstår jag att den tillhör Max, hehe:)
Jag hade turen att vinna ett presentkort i Stinas butik innan jul och nu passade jag på att utnyttja det. Jag valde de fina formarna ovan, med siffror och bokstäver som jag kan använda vid bakning. Känner mig väldigt nöjd och tackar så mycket för den fina presenten!

Några av Stinas alla vackra vävar som man kan beskåda i butiken.Den sötaste Bambin från Maileg som jag passade på att beställa när Ellis Corner hade rabatt. Det är värt att följa dem på Facebook då de ibland har rabattkoder ute som ger ett visst antal procents avdrag.
Oooh vad jag gillar små mysiga butiker som denna! Det finns verkligen en själ i sådana här rörelser och även om jag är en hyfsat flitig nätshoppare är det minsann något visst med att "handla över disk", vare sig det gäller inredning eller matvaror av något slag.

 Jag har tyvärr inte rest så mycket inom Sverige men skulle gärna göra en liten "turné" i sommar eller vid något annat tillfälle. Har du kanske någon trevlig gårdsbutik i din närhet som du kan tipsa om?

4 kommentarer:

 1. Tusen tack för fina rader om oss! Och fortsatt välkommen både ut till Hålta och senare upp till Dingle!

  Mia

  SvaraRadera
 2. Tack kära du för att du skrivit så trevligt om oss!
  Så är du välkommen igen!
  Stina

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt det ser ut! Den bloggen följer jag också! Gillade verkligen de där bokstäverna och siffrorna att använda vid bakning, kanske måste införskaffas!

  SvaraRadera
 4. Maria & Stina, tack själva för bra service och sådant fint utbud:)

  Frida: Ja jag blev också väldigt förtjust i dem, antingen för att stansa ut bokstäver att lägga på tårtan eller som kakformar vid ett kalas t.ex, fint med ett gäng kakor i siffran som födelsedagsbarnet fyller.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...