söndag 23 juni 2013

Drömhuset

Vi är väl inte de mest aktiva bostadsletarna som det är nu, vi bidar istället vår tid och hoppas att det ska komma något nerdimpandes från himlen:) Nä, vi kikar väl lite på Hemnet nu och då men det har varit så mycket annat att tänka på och vi har det ju faktiskt helt okej där vi bor nu. Det kommer heller inte ut så mycket som passar oss, här är det lätt att sälja men svårt att köpa medan det där mina föräldrar bor är svårare att sälja men betydligt lättare att köpa.

Det där med hur vi ska bo är också ett ständigt aktuellt ämne här hemma och medan en av oss längtar efter hus så vill den andra *host* snarare ha en bostad som kräver minimal insats från vår sida (läs:bostadsrätt/radhus). Men okej då, hade ett hus som detta dykt upp så skulle jag nog inte vara så petig:) Tyvärr fattas det några kronor i vår budget men drömma kan man väl alltid få göra? Tänk er att få fira midsommar i den här trädgården:)

 
 
Vill ni se fler bilder så kika in hos Bjurfors. Jag hittade dit via Emmelie.

10 kommentarer:

 1. Drömma kan man alltid göra, och drömmen är ju halva nöjet med att köpa hus. Härligt att ni bidar er tid, här tog vi första bästa och förvandlar det istället till vårt drömhus då vi insåg att vi aldrig skulle ha råd (eller prioritera)

  Hoppas drömhemmet dyker upp så småningom och ha en härlig start på den nya veckan
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har redan kört hela den där svängen med renovering och det orkar vi helt enkelt inte igen. Nu får vi hålla oss till det mer bekväma:)
   Tack kära du för den fina hälsningen! Kram

   Radera
 2. Vi kollar visserligen inte på Hemnet, men annars är nog diskussionerna de samma. Sambon vill ha stort med massor med rum där han kan bre ut sig och sina prylar. Jag vill ha det minimalt och lagom. Dotterns radhus med tomt på 100 kvm skulle passa mig perfekt. Så jag kör stenhårt med att ska vi ha stort hus med stor tomt så ska jag både ha städerska och trädgårdsmästare. Och eftersom vi inte ens kommer att ha råd med ett hus så faller allt.....:-)

  Jag är ganska nöjd med en trea på åttonde våningen. Fast ibland vill jag nog ha det där lilla radhuset med den pyttelilla tomten....:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det är inte lätt när viljorna helt går isär, så är det oftast här hemma också:) En kolonilott kanske skulle vara nåt för er?

   Radera
 3. Wow, det huset hade jag kunnat flytta in i, typ igår. ;) Så fint!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 4. Å, så fiiint! Jag kan längta efter ett hus numera, men den längtan är ny och har mycket med Valentin att göra. Tänk att låta honom sova utomhus i vagnen till exempel, så där tryggt så jag ser honom från köksfönstret! Men skötseln av ett hus, det vete sjutton om jag har energi till. Det finns ju så mycket annat jag vill göra!

  Jag har röstat nu, fast egentligen är jag nöjd med din blogg. Så mina röster är egentligen mest till för att betona vad jag tycker extra mycket om =)

  Många kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi hade ju ett suteränghus där man gick in på nedervåningen medan kök och allt annat var på övervåningen. Och för att komma till den stora altanen fick man dra upp vagnen en bra bit så de få ggr som Max sov ute i vagnen så lät jag någon av hundarna vara där vagnen var och själv fick jag sitta på kontoret och hitta på nåt för det var enda stället som jag såg vår ytterdörr ifrån...:) Men nu när M är äldre så önskar jag mycket att han fick ha åtminstone en gräsplätt! Jag har faktiskt noll koll på hur ni bor kom jag på nu:)

   Och du, TACK!:) kraaam!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...