lördag 22 juni 2013

Midsommar och marängdessert

Marängdessert med hallongrädde var en riktig hit!

Midsommar blev lite annorlunda än planerat alltså eftersom killarna var sjuka. De var dock feberfria båda två igår så vi packade korgen och åkte till festplatsen. Där träffade vi på Max lilla bästis med familj. Max är ju en ganska blyg kille så han hade nog knappast vågat sig på att dansa runt stången om inte A varit med, men nu blev det små grodorna och diverse andra lekar. Pojkarna var så söta när de höll varandra i handen och härmade rörelserna som skulle göras. 


Efter en stund kom regnet som det varnats för, det fullkomligt vräkte ner och det blev snabbfika under paraplyet med saft och nybakad sockerkaka. Till slut fick vi springa till bilen, det gick knappt att se något framför sig. Till och med hunden tyckte att det var helt miserabelt. Eller ja, "till och med" var nog fel ord för hon har aldrig gillat regnet:) Hem  kom vi och sedan åt vi lite midsommarmat. Peter var trött och hade huvudvärk så han vilade mycket.

Det blev en lugn dag, inte alls som vi tänkt oss och lite besviken är jag såklart, men ja vad ska man göra? Vi festade i alla fall lite på god och väldigt enkel efterrätt, receptet kommer nedan. 

Och så satte jag igång med hemsidan för förskolans räkning. Det som från början var tänkt att vara en blogg blev efter önskemål en ny hemsida. Och en blogg som en del av den sidan:) Har kommit en bit och hoppas att den blir som styrelsen tänkt sig. Den blir i alla fall mer färgglad än den tidigare som är ganska slätstruken. Men ja, vi får se om den duger:) 

Marängdessert: 
Det här behövs:

Färdig marängbotten 
Hallon
grädde
florsocker
jordgubbar

Vispa grädde och hallon och tillsätt ett par teskedar florsocker, efter behag. Jag delade sedan marängen i mindre bitar och täckte botten på glaset. Varvade med hallongrädden, ett lager maräng till, sedan grädden och  till sist några jordgubbar på toppen. Urgott!

1 kommentar:

  1. Annorlunda midsommarfirande även för mig i år ;) Lite synd att det regnade på er så ni fick avbryta firandet. Här hade vi väldigt fint väder hela dagen så jag passade på att fixa lite i trädgården ute på landet. Värre var det idag då regnet och grå himmel tagit över. Ha en fortsatt trevlig helg. <3 kram <3

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...