torsdag 27 juni 2013

Människa möter miljö
Just nu är jag kass på att svara på kommentarer och att kommentera hos er tyvärr. Verkar ha kommit in i nåt slags semesterläge:) Pillar också på nya hemsidan som faktiskt mer och mer blir som jag tänker mig. Bilderna ovan är fotade och inlagda där idag. Det ni ser är ett sago-och sångförkläde. Det är en av fröknarna på förskolan som sytt det. Det fungerar ungefär som en sångpåse, i varje påsydd symbol (huset, träden...) så finns en ficka bakom där en liten figur får plats. Max visade mig litegrann, som att den lilla människofiguren hoppar ner i vattnet och det säger "plask!":)

Sonen går ju på en waldorfförskola och ju mer jag lär mig om det tänket desto mer älskar jag det! Som det här med att de aldrig använder plastleksaker utan bara trä och sådant som är snällt mot både människor och natur. De lägger mycket vikt just vid människan vs natur i allt de gör, i maten som lagas, etcetera. All mat är alltså vegetarisk, ekologisk och närproducerad (det sistnämnda så gott det går har jag förstått.). Varje årstid firas med en fest, som lyktfesten i november. De små barnen är inte med på det men nu när Max börjar i stora gruppen så kommer vi att delta och det ser jag fram emot. 

Just det där med miljöaspekten är något jag funderar mer och mer på och en av de bloggar jag läser regelbundet tar upp det vilket gör att jag också "uppmuntras". Hon skriver om det i förhållande till sitt barn och att han inte ska behöva vara nära alla dåliga ämnen som finns i många produkter. 

Jag tycker att det är jättebra och har nu informerat mannen om att det inte längre blir "närmaste flaskan på Ica" som gäller:-) Ska försöka byta ut så mycket som möjligt här hemma mot mer miljö-och även människovänliga produkter. Började dagen med att köpa hem miljövänligt tvättmedel. Sambon suckade lite när han såg priset, haha:) Jag tänker mycket på det där med djurförsök och det känns inte rätt att djur ska behöva lida för att  jag ska få sminka mig. Därför handlar jag sedan ett tag nästan allt smink på Body Shop. Men det är låångt kvar tills jag är nåt "proffs" på ämnet!

Är ni duktiga på sådant som att handla miljövänligt? Har ni några bra produkter att tipsa om, kanske något rengöringsmedel eller hudvård?


6 kommentarer:

 1. Jag kanske inte är så duktig att handla miljövänligt, mycket på grund av just priserna. Ligger priset nära varandra så väljer jag självklart det ekologiska/miljövänliga alternativet. Däremot försöker jag ha ett miljötänk i min övriga vardag. Hur man tar tillvara saker för återanvändning och återvinning. Kastar ytterst sällan någon mat utan handlar så det inte blir över eller tar hand om resterna på ett bra sätt. Sopsortering känns som något självklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl det stora kruxet, det där med ekonomin. Lite som i en del fattiga länder där skräpmaten är det billigaste och så lever de på det. Jag tänker som så att det kan vara värt mycket att måna om både Max och oss såväl som om naturen, och då prioriterar jag hellre bort nåt annat. Men det förutsätter ju helt klart att det finns "prioriteringsmån", ligger man ständigt på gränsen så är det klart att man måste välja det billigaste!

   Radera
 2. Jag försöker i största mån att vara miljövänlig men jag åker dit på en massa ändå. Har en superbra bok hemma som jag verkligen kan rekommendera. I den står det verkligen bra saker och det finns en massa hänvisningar till webbsidor man kan lära sig mycket på. Boken heter Gorgeously Green och är skriven av Sophie Uliano. Jag väntar just nu hem två andra av hennes böcker som jag hoppas är lika inspirerande att läsa. Den jag har fick jag av en släkting i USA men såg att den kanske kan beställas på Bokus där jag beställt mina andra två. Vill du så kan plocka fram lite tips och länkar till dig ;)
  Många kramar Anna <3 GO GREEN <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men gud vad intressant!! Den boken skulle jag också vilja läsa! Tack för tips vännen!

   Jag blir liksom peppad och inspirerad av t.ex. bloggar som tipsar om konkreta saker man kan göra för miljön och även för mitt barn, som att sluta använda vissa produkter.

   Det svåra tycker jag är att finna nya produkter som både är ett rimligt pris på OCH enkelt att finna, speciellt nu när jag är sjuk och inte längre tar mig runt på samma sätt. Jag tror att det kunde bli SÅ mycket bättre, vi behöver få det tillgängligt och vi behöver ha kunskapen om vad vi kan byta ut de olika produkterna mot.

   Ja nu känner jag mig riktigt entusiastisk ju:) Räknar med att hitta mängder av "gröna" tips i din blogg framöver:-) Kraaam!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...