torsdag 20 juni 2013

Glassdessert- Arla mjukglass

Max låter sig väl smaka av bägaren fylld av krämig glass. Formarna kommer från Lagerhaus.
Idag har vi testat Arla nya glass. De har nämligen släppt tre olika smaker (choklad, jordgubb och vanilj) som man lätt kan omvandla till mjukglass. Så nu kan man alltså fixa sig en egen bägare eller våffla fylld med den mjukaste av glassar. Jag hade tänkt bjuda på den imorgon, som en del av dessertbordet, men eftersom vi nu tyvärr fått ställa in våra planer så smakade jag och Max av den redan idag istället. Lillemannen var mycket nöjd, både med glass och strössel och tyckte att det var en helt okej efterätt:)

Den är lätt att göra; bara att vispa den med elvisp i ett par minuter, låta den stelna i frysen i 3 1/2h och sedan vispa den igen till lagom konsistens. Enklare kan det knappast bli. Jag hade tänkt servera den med olika sorters tillbehör, som strössel, minimaränger, chokladsås med mera. Då kan man välja sina egna favoriter och alla blir nöjda. Kanske något för den som ännu inte bestämt sig för vad som ska bjudas på som dessert på midsommarbordet?

Ja vi har alltså fått avboka besöket som skulle komma. Tanken var att de skulle dyka upp här under dagen och vi skulle äta traditionell midsommarlunch och sedan packa fikakorgen och gå till festplatsen, dansa lite runt stången med barnen och mot kvällen grilla hemma hos oss. Grillspett och potatissallad är ju nästan standard på bordet en sådan kväll. Då skulle även våra grannar komma över och göra oss sällskap var det tänkt.

 Men som de är nu så är Peter alldeles för trött och hängig för det och trots att Max varit ganska pigg under dagen så var han vaken en lång stund i natt och hade då feber och bara grät helt otröstligt. Så tyvärr fick vi konstatera att det var bäst att helt enkelt ställa in, både för att de ska slippa bli smittade av något och för att killarna ska få vila upp sig. Jag hoppas fortfarande på lite midsommarpicknick vid festplatsen men vi får väl se hur de mår imorgon.... 


3 kommentarer:

 1. Nej så tråkigt :-( varför dyker det alltid upp något "sjukdomligt" när man ska hitta på något skoj?!

  Jag hoppas dom mår bättre imon så ni kan åka till festplatsen iaf!

  Glad midsommar
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Hoppas ni får en skön midsommar trots elaka bassilusker. Kram

  SvaraRadera
 3. Åh, den har jag också velat testa. Du rekommenderar den, alltså?

  Usch, vad tråkigt med krassliga pojkar, visst är det typiskt! Jag brukar bli sjuk när jag är på semester, magsjuka i Thailand (inte så otippat kanske), lunginflammation i Frankrike och så där. Men det var ett tag sen sist nu, peppar peppar. Hoppas att de har kryat på sig nu, så att det blev en skönt liten picknick i alla fall!

  Kram kram!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...