fredag 14 juni 2013

En ros till en liten tjej och bakade till kvällens fest

En ros av strumpor tillsammans med ett par söta sockor fick bli en present till en liten tjej. Hon var så otroligt söt med ett ordentligt hårsvall redan, alldeles ljuvlig:) 


Time flies! I helgen var det studentuppvaktning, mitt kusinbarn Amanda tog nämligen studenten och detta skulle givetvis firas. Amandas föräldrar/bonusföräldrar hade hjälpts åt att göra iordning den hyrda lokalen, det var lövat och ballonger, stora vackra blombuketter på borden och jättegod mat. Ja i vår släkt så gillar vi ju mat så det var först mat så att magen stod i fyra hörn sedan, efter det serverades en stor tårta med en uppsättning olika kakor och andra bakverk till och så när vi närapå rullade så dukades ost, kex, frukt, godis och andra snacks upp. Allt inom loppet av några timmar:)

Nu när vi barn (ja som vi syskon, kusiner etc.) blivit vuxna så kan det dröja en tid innan vi ses igen, men det är alltid kul att träffas. Det hade tillkommit en flickvän och "försvunnit" en pojkvän från sällskapet sedan sist. Och så den allra sötaste lilla tjejen som var cirka tre veckor nu.

Ja för nu är det så att mitt "lilla" kusinbarn (alltså jag känner mig urgammal när jag tänker på att hon redan är vuxen, föddes inte hon nyss?!:-)) inte bara slutade skolan utan även blivit mamma alldeles nyligen. En liten tös blev det och vi fick träffa henne för första gången i fredags. Därför har vi inte bara letat studentpresent utan också något till bebisen.

Jag blev så glad då jag fann så söta barn/bebissaker i en butik, ja det var ett underbart utbud för den som vill frossa i fina kläder och härliga kit. Det fanns bland annat strumpor och haklappar ihoprullade så att det blev "cupcakes" och själv köpte jag den fina "rosen" samt asken med ett par söta små bebisskor/sockar.  Lite cellofan runt (allt ser ju mycket festligare ut med cellofan, eller hur?:-))  så hade vi lilla tjejens present fixad. Jag blev så inspirerad att jag nog ska fixa ihop en egen liknande grej framöver, lite amerikansk "baby shower" tänkte jag på när jag såg alla finurliga kit.  Till den nyblivna studenten hade vi köpt ett par minigrytor från Le Creuseet i den vackraste färgen Carribean.

Idag har det gått en vecka till och det är sommarfest på förskolan. Jag har satsat på dekorationerna i år då tårtan i sig inte är så avancerad. Det är nåt fel på mig för jag kan liksom inte göra saker på en lagom nivå utan jag måste satsa på att vara "årets mamma" när det ska bakas tydligen:) Dock är nog inte konkurrensen så hård då jag minns att förra året var det någon som bakat en vanlig sockerkaka, nån annan som köpt färdigt och så någon som lagt upp en massa glass på ett stort fat. Jag tänker i alla fall köra på färggladast skapelse i år, ska visa sedan hur det blev. Hur kakan jag bakat smakar har jag ingen aning om, så typiskt mig att inte testa den först utan baka efter ett för mig nytt recept. Men vi hoppas väl på att den är ätlig:)

2 kommentarer:

 1. Om du hottade upp tårtan så tror jag att den smakade ljuvligt.. ögat vettu det ser ju det goda!!
  Så trevligt med släktkalas och studentfirande...

  Hoppas att det var en lyckad sommarfest på förskolan...
  Trevlig helg
  Kram Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den blev lite upphottad:) Och uppäten också:) Kram!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...