lördag 15 juni 2013

Sommarfest på förskolan

Termos och muffinsformar från Ellis Corner. Kortet passade bra till picknick-temat tyckte jag. 
Styrelsen skulle ordna med presenter till fröknarna men vi kände att vi ville tacka lite extra nu när Max går vidare till storbarnsgruppen i höst. De har varit toppen och dessutom så har de ju fått "anstränga sig" lite extra eftersom jag är sjuk. Så därför fick det bli en gåva bara från oss också. Men vad ger man pedagoger som säkert redan fått det mesta genom åren? Det fick bli den här fina termosen och så matchande muffinsformar, perfekt inför sommarens picknick till exempel. Kändes som ett bra val till en waldorfpedagog:)

Ceremonin var så fin, alldeles lagom lång för att barnen skulle orka. Vi sjöng Den blomstertid nu kommer, Nu grönskar det, Idas sommarvisa (den hade vi på Max dop så den känns lite speciell) och så Sommarsången. De stora barnen fick teckningarna som de gjort under året, och de som nu går vidare till skolan fick varsitt "knyte" också. Alla fick dessutom en smultronplanta med en hälsning på. Sedan fick föräldrarna till de barn som ska sluta ställa sig och med sina händer göra en "bro" som deras barn fick gå igenom, som ett symboliskt avsteg vidare ut i livet.

De små barnen, Max och hans kompisar, fick sina teckningar när vi sedan fikade. Då gick deras fina fröknar runt och önskade glad sommar, tackade för den här tiden och så fick de också varsin smultronplanta och dessutom en liten box. Däri fanns ett litet lamm och en prisma som skall hängas i fönstret. En hälsning medföljde:  "Häng prisman i fönstret och släpp regnbågen in. Då vet du att vi tänker på dig. Lycka till i "stora gruppen" önskar ... och ...".


Det är nästan lite vedmodigt när man tänker på att Max nu ska vara bland de stora barnen, han som nyss var alldeles liten och skolades in på förskolan... Jag kikade tillbaka i bloggarkivet och inlägget från förra årets sommarfest och ser vilken skillnad det är. Vilken liten plutt han var:-)  Men vi är så otroligt glada och tacksamma över att han har haft det så bra i den lilla gruppen, tänk att de som mest var fem (!) småttingar sammanlagt! Man önskar ju att alla barn fick ha det så. Nu är det ett par veckor kvar innan även Max får sommarlov, men så fort som maj och halva juni gått så lär vi vara där på nolltid.

Önskar er en fin fortsättning på helgen!
2 kommentarer:

  1. Vilken fin avslutning ni haft. Jag tycker du lyckats hitta en perfekt present. En sådan fin termos är det ju bara mysigt att fika med....:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var fint! Jag hoppas att det var en bra present som de har glädje av:)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...