tisdag 11 februari 2014

Kesoplättar


Hörrni, tack för era ont-i-ryggen-råd! Jag vågade knappt röra mig igår av rädsla för att det skulle bli värre! Och eftersom jag redan äter så många mediciner och några av dem inte går att kombinera med vissa andra så kunde jag inte prova något nytt på den fronten. Men nu när jag läst det ni skrev om att jag borde göra tvärtom och röra på mig så ska jag testa det idag. Jag tog en sömntablett igår kväll för att få sova ordentligt, natten innan blev det knappt alls någon sömn. Så nu känner jag mig hyfsat utvilad ändå.

Morgonen började med kesoplättar. Jag har inte testat det förut, bara hört ordet. Men eftersom jag gillar keso så blev jag så nyfiken när jag såg receptet inne hos Kristin på Only Female. Det var en ganska speciell konsistens, lite "seg" sådär, men jag tyckte att de smakade helt okej. Jag tinade blåbär och hade till, perfekt med antioxidanter:)


Receptet är på åtta plättar, jag halverade det och fick fyra vilket räckte bra för mig.

Kesoplättar:

1 burk keso (250gr)
2 ägg
1 1/2 msk fiberhusk
1 krm vaniljpulver 
1/2 krm salt
Kokosolja

Ang. vaniljpulvret så använder jag ekologiskt som jag brukar försöka ha hemma.Det finns på Ica och dylika ställen. Även gott att ha i yoghurt med mera, som smaksättning. Kokosoljan antar jag att man kan ha vilken som helst, jag gick på Kristins råd och valde den från Kung Markatta som är god.

Gör såhär:
Blanda allt utom kokosoljan och mixa till en jämn smet. Jag använde min kitchen aid, men stavmixer funkar också. Låt smeten stå en stund så att den binds sammans av fiberhusken innan du börjar grädda. Värm upp stekpannan på medelvärme och häll i lite kokosolja. Klicka i fyra plättar i pannan och stek relativt länge. Plättarna ska få en gul fin yta och inte vara rinniga när du vänder dem. Här tog det cirka tio minuter i pannan innan de var färdiga. Plättarna går bra att frysa och sedan ta upp när det behövs. 

Smaklig måltid!

En god och nyttig frukost blev det.  Jag ska se om Max tycker om det. Han är som mig och är ingen  frukostmänniska. Istället blir vi superhungriga lagom till att vi gett oss iväg hemifrån bara för att vi inte ätit något. Kanske plättarna kan råda bot på det nu? 

Ha en fin tisdag kära ni!

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du provade dem snygging. Jag hade heller aldrig provat det men nu är det en ny favorit. Nästa gång ska jag prova att göra en toast med dem, ser och låter så himla gott tycker jag.

    Ha en finfin dag nu!
    Kram Kram

    SvaraRadera
  2. Åh vad gott det låter. Jag har testat kesoplättar någon gång och nu när jag äter lchf är det ju en perfekt variant till de mandelplättar jag annars gräddat. Goda de också. Men keso är nyttigt och mättar längre.
    Din stackare. Hoppas ryggvärken blivit bättre? Kram.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...