onsdag 12 februari 2014

Laura (och ett litet blomtips)



Jag tokgillar vasen Laura från Hemtex! Ett kap för 199 kronor som nu står på vårt köksbord med ett gäng tulpaner. Finns i butik nu (kom i höstas tror jag?) , men hurry om ni vill ha den, den är visst väldigt populär. Det finns även ljuslyktor i samma mönster om man  vill gå all in.

När P kommer hem efter jobbet ska jag försöka locka med honom till ett litet bageri som springer spanielmatten introducerade mig för förra veckan. Åsas bageri ligger en bit utanför stan och är inhyst i en villa där bagaren också bor. Jag köpte jättegod müsli och mumsigt surdegsbröd sist och det ska jag göra även idag tänkte jag. Hon sålde bullar, frallor, flera olika surdegsbröd, choklad, honung, med mera och det var så litet och hemtrevligt att det satt en lapp vid dörren att man bara kunde handla det man ville och sedan lägga pengarna i en låda om hon inte var där utan kanske sov ikapp efter nattens bakande. Hon dök upp efter en stund och berättade att hon drivit bageriet i tre år utan att behöva annonsera! Mun mot mun-metoden funkar minst lika bra. Dit lär jag återkomma ofta. Här hittar ni hennes hemsida.

Och tipset då? Jo jag har nämligen hittat världens bästa lilla mannick att beskära blommorna med, det går hur smidigt som helst! Jag köpte min i en inredningsbutik här i lilla staden, och jag har också sett den i några blombutiker. Har de den inte så kan ni alltid be att de köper in. Man sätter helt enkelt stjälken i hålet och drar så har man ett perfekt snitt. Easy peasy!



                                         Onsdagskramar!



5 kommentarer:

  1. Åh så mysigt, älskar att gå på bagerier/fik som är genuina.
    En sådan bra grej, vet du vart man kan köpa den?

    SvaraRadera
  2. Den vasen får jag nog kolla upp! Man kan ju aldrig ha för många vaser ;)
    Och vilken nifty liten sak att beskära blommor med!
    Kramen!

    SvaraRadera
  3. Men vilken fin vas, jag gillar hemtex och nu ännu mer;)
    Den där saken till blommorna verkar vara gudasänd, det måste jag bara införskaffa mig;9
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
  4. Spännande att se om dina tulpaner håller sig bättre än den andra växten nu när du har manicken haha....den verkar ju praktisk ska nog skaffa en sån liten jag med. Usch jag har faktiskt gråtit halva dagen då jag känner mig så nere för tillfället. Orkar liksom inte ta tag i nåt alls. Blir nog kanske bättre imorgon, or not ;) Hoppas du får en bra dag iaf. Visst vore det kul att deppa lite ihop men du bor ju för långt bort....
    Många kramar Anna

    SvaraRadera
  5. Perfekt med såna där små tips. Att skära blommor blir ju annars lätt lite si och så. Ibland en slö kökssax, ibland en kniv... med bristande resultat. Kram.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...