torsdag 3 april 2014

Fantastic Five

Med en apdålig vecka rent fysiskt och ett kalas att rodda i helgen blir bloggen lidande. Men vi kör en F.F. så länge och hoppas på bättring snart. Håll tillgodo;


Till skillnad från många i min omgivning så avskyr jag att surfa på Hemnet. Det är dödens tråkigt, men rätt nödvändigt om man nu vill flytta. Speciellt när man kan konstatera att de bostäder här i stan som hyrs ut via blocket tas det ockerpriser på, eller vad sägs om en tvåa på lite mer än 60 kvm för sisådär 12 000 spänn? När jag ledsnar helt på letandet så kikar jag i inspirationsarkivet och blir peppad. Just nu är jag hooked på kök av alla de slag. Den här enkla hemtrevliga matplatsen (med tillhörande hus) finns i Gävle för nästan hälften av vad vår pyttebostad kostar här. Snygga mattan är Lappljung från Ikea som vi har i vardagsrummet, och taxarna känner ni väl också igen?:) Fler köksbilder finner du här.



Alltså, jag samlade rätt flitigt på muminmuggar ett tag, räknade kallt med att jag någon gång skulle få en unge som kunde nyttja den. Sedan dess har jag lärt mig att muminmuggarna i emalj är att  föredra när man har småbarn, men jag älskar de fina kopparna oavsett material. Nu var det nog ett par år sedan jag köpte någon ny, men jag vill nämna för er att det utkommit ett jubileumsmotiv för att uppmärksamma Tove Jansson detta år då hon skulle fyllt 100. Min favorit av dessa två är emaljen som är urcharmig:) Dessa och många andra muggar hittas hos Muminboden.


En mycket ombloggad styling är den som duktiga Jannice på Add Simplicty och Pella Hedeby på Hitta Hem genomfört för Jysks räkning. Jag är stum av beundran, Jysk är knappast en butik jag frekvent besöker, men det får jag nog ändra på nu! Mycket smart drag av Jysk som genom det samarbetet får sina bilder/produkter spridda i alla de största inredningsbloggarna dessutom:) Se fler bilder på Jannices blogg.


De fina marmorbrickorna från Hay blev ju väldigt eftertraktade, men de kostade därefter så därför vill jag tipsa om att Maria på Lilla vita villa säljer liknande brickor till ett betydligt bättre pris. De finns i två storlekar och hittas inne hos Lilla vita villa. Så fina att ha i köket!



Och så avslutar vi med den här godingen; Mr. Bear. Ingela P Ahrrenius och Ferm Living verkar vara en oslagbar kombo. Finns hos Milq

Med det önskar jag en skön torsdagskväll och en fin helg! 

1 kommentar:

  1. Härliga ff denna vecka.
    Hoppas du får en bättre avslutning på veckan och att roddandet av kalaset går bra.
    Kram
    Annie

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...