fredag 17 maj 2013

Inför student & mors dag

Våren är verkligen firandets tid. Vi är bjudna på både konfirmationsceremoni  och student framöver och dessutom är det mors dag om lite dryga veckan. Jag är inte direkt typen som springer in på Ica fem minuter innan och hugger närmaste chokladask utan jag vill ge bort genomtänkta gåvor. Visst händer det att jag misslyckas totalt trots goda intentioner (fråga min syster om den gången hon fick en rosa mjukispudel. - ja, hon var vuxen då:-) men chansen är ju större att mottagaren faktiskt blir glad eftersom det märks att man gjort sitt bästa.  Här kommer en lista med förslag på presenter i olika prisklasser inför student och mors dag;

Till studenten: En vacker "good luck-klöver" från Thomas Sabo. Att fästa på ett halsband eller på det klassiska Sabo-armbandet. Mia Törnbloms" Du säljer!", om personlig marknadsföring, funkar inför framtida jobbsökande. För globetrottern som tänker bege sig ut i världen efter skolan passar The scratch map bra.
Snyggaste skålarna! Dessa fick min bror och hans sambo av oss i julas och jag skulle mer än gärna äta frukost ur dem jag också:-) De finns även i beige.
Perfekt med en bokstavsbanner till den som är på på väg att flytta till första lyan. Tips: gör iordning den så att det står "grattis till studenten" när paketet öppnas.  En present som passar både mammor och studenter är en webbkurs för underbara Emelie Ohlsson. Kan själv rekommendera det då Emelie är både duktig och pedagogisk!
Till den som gillar att baka: sätt ihop ett fint kit med formar och annat som passar ihop. Klaraform har ett bra utbud. Ett tips är att lägga allt i ett durkslag istället för i en korg, det visar jag här hur jag gjort. Och ett riktigt bra redskap i köket: Decomax från Lékué som man bland annat kan smälta choklad i och spritsa tårtor med. Finns till exempel på välsorterade Åhlensvaruhus.


Till mamma: Finaste boken av Linda Lomelino som jag sett att Bokia har kampanj på om man nu inte vill nätshoppa! Vackert set med burk  och matchande kökshandduk med en text tillägnad mor. Och så härliga feel-goodboken En man som heter Ove av Fredrik Backman.
En klassiker är att köpa porslin till den som tar studenten och kanske ska flytta framöver. Perfekt om man kan börja samla på sig lite innan. Mateus känns som en modern klassiker och Kosta bodas Mine är en snygg serie. Dessa dessertskålar gav vår familj i gåva till "lillkusinen" när han tog studenten förra året. 


Arne Jacobsens snygga typografi på muggarna har blivit väldigt populära vilket är lätt att förstå, även vi har en sådan hemma. Varför inte ge bort till den nybakade studenten, kan användas som både tandborstmugg och till kaffe beroende på vad man föredrar.


Systrarna Eisenman tillhör mina favoriter i kategorin mat & bak. Mingelmat fick jag i födelsedagspresent för nåt år sedan och den är underbar! Bokia verkar ha även den på kampanj nu, riktigt prisvärt! 199 kronor för en bok tjock som bibeln och fylld med massor av recept, kan det bli bättre?

Den uppmärksamma har sett en del av dessa produkter tidigare här på bloggen då jag har gett bort eller har flera av dem själv. Naturligtvis får man ju utgå från mottagaren och dennes intressen, men det är inte alls fel att ge bort egna favoriter, då kan du verkligen gå i god för dess egenskaper. Jag hoppas jag kunde inspirera en smula inför kommande uppvaktning och att du fick ett par användbara tips. Har du något förslag på en uppskattad present så är du välkommen att dela med dig i kommentarsfältet.

Fin fredag önskar jag dig! 

5 kommentarer:

  1. Vad mycket bra förslag på presenter. Tack för fina kommentaren den värmde massor!

    SvaraRadera
  2. Böckerna har så fina bilder :)
    Ja undra om man får sig en morsdag present iår... Min man glömde ett år, faktiskt min första morsdag! Han får fortfarande höra gliringar om det!
    Jag "kräver" inget större paket eller pompa å ståt men något litet är alltid lite uppskattat...
    Guuuuuuu så härligt att vara "gräsänka" jag älskar sådana stunder, nu kom jag på det, en "gräsänka" helg i morsdag present haha

    Ha en fin kväll
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har så rätt, det är ju inte priset som är det viktiga, men uppskattningen! Och ja! En hel helg!:) Min mamma undrade om hon skulle komma och hålla mig sällskap, jag bara: "nej!":) Speciellt som Max börjat prata en del i sömnen och jag vaknar mkt snabbare än sambon. Bara det att sooova helt ostört:) DET får du önska dig!:) Kraaam

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...