fredag 17 maj 2013

Kladdkakemuffins & ett varmt Göteborg

Kladdkakemuffins upplagda på fatet som jag "målade" för en tid sedan, hur jag gjorde ser du här. Formar: Ikea.

Mina två kärlekar har begett sig till Danmark och badhotellet i Fredrikshamn över helgen och jag är alltså gräsänka ett par dygn framåt.  Ja, det är inte bara de två som åker utan ett helt litet gäng med kompisar till P, alla med barn i ungefär samma ålder. "Inga mammoj, baja pappoj och pojkaj! Å en Ida!" som Max strängt förklarade för mig när han trodde att jag tänkte mygla mig med på resan:-) Bara pappor och pojkar alltså. Och så en Ida som är sex år. M har längtat efter den här helgen i flera veckor nu, pratat om allt han ska göra och att bästisen A ska med på resanhar ju knappast dämpat hans entusiasm;-) Åka stor båt och bada i badhuset, det är grejer det!

Här i Göteborg med omnejd har det minsann varit varmt så det räcker idag, säkert i andra delar av landet också? Efter att killarna lämnats vid Stena Line-terminalen så fick det bli Delsjön där jag och systeryster doppade fötterna en stund. Thaimat till lunch, nästan för varmt att sitta stilla i skuggan till och med! Sedan en butiksrunda när vi ändå var i farten. Vi var bland annat inne på underbara Bagaren & Kocken, en av mina absoluta favoriter i stan. Den är helt ljuvlig och jag kan stanna hur länge som helst där:) Både jag och syster kom därifrån med varsin påse. Är ni i Göteborg och har möjlighet så besök dem! Och javisst ja, vi såg Glenn Hysén också. Han satt på sin balkong och hade det gott:) Då vet man att man är i Götlaborg!:)

 Nu är jag hemma sedan ett par timmar och tänka sig; jag har makten över fjärrkontrollen alldeles själv:-) Klart jag ska se hockeyn imorgon eftermiddag men ikväll är det faktiskt skönt att slippa se på det på bästa sändningstid som det har blivit den senaste veckan.

Och kladdkakemuffinsen då? Jo, jag fick för mig att jag skulle baka något enkelt som mina kärlekar kunde fika på under resan över till Fredrikshamn så det blev en omgång kladdkakemuffins. Det gillar de flesta barn och går snabbt att göra så det är perfekt utflyktsfika. 

Kladdkakemuffins:

100 g margarin (fast jag bakar alltid på riktigt smör!)
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljesocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver


Smält margarin och låt svalna.Vispa ägg och soker poröst. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, salt  och bakpulver och sikta ner det i ägg/sockret. Tillsätt sedan det smälta smöret och blanda väl. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften med smet. Grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter. Dock är det där med tider väldigt flytande beroende på ugn. I den vi har nu får jag ofta grädda lite längre än angett så där får man gå lite på "magkänsla".

Nu: fortsätta att ägna mig åt helgen. Imorgon kommer Madeleine några timmar och sedan är det väl schlager på kvällen. Trevlig fredag!

8 kommentarer:

  1. Härligt för P och M att få lite pappa/son-tid. Jag är också gräsänka, fast bara för ett antal timmar. Det är rätt skönt när man i vanliga fall umgås 24/7. Kladdkaka är alltid gott. Jag brukar också göra muffins av de. Det blir precis lagom stort eftersom kladdkaka är så kompakt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror absolut att man behöver lite tid ifrån varandra. Vad ska man annars prata om?:) Kladdkaka är alldeles för gott:)

      Radera
  2. Åh så goda de såg ut!
    Tyst och tomt hos dig då! Men ibland kan det vara skönt med egentid ;) kram Suss

    SvaraRadera
  3. Här blir det citroncheesecake idag, men kladdkakemuffins är toppenbra
    fika! Brukar lägga på lite grädde och några bär, så blir det perfekt buffé
    dessert! Lätt att fylla på efter de går åt och inte så kladdigt som en tårta!
    Glad Pingst och njut av de tysta dagarna!
    Kram
    Melodys matte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Cheesecake är sååå gott!:) Men vilket bra förslag med muffins som buffémat! Har faktiskt inte tänkt på det tidigare:) Tack detsamma, det ska jag!:) Kram

      Radera
  4. Ååå! Det där måste testas! Så gott det ser ut! :-)

    //Kim

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättealldeles för gott!:-) Nu hoppas jag du snart har ditt paket hos dig:)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...