måndag 13 maj 2013

Torp, Skugga, Bambi - i din rabatt


"De färdigdesignade rabatterna är framtagna för att det ska bli enklare för dem som inte har så stor trädgårds-erfarenhet att skapa en fin och funktionell rabatt. "


 Det här kan vara en av de bästa idéerna någonsin! I alla fall för sådana som undertecknad som verkar vara utrustad med allt annat än gröna fingrar.  Färdiga rabatter, bara att välja den du gillar bäst och så beställa den. Namnen är bland annat Torp och Skugga, därav inläggsrubriken. Beroende på vilken av dem du valt så får du hem ett kit med en lista över vilka plantor du ska köpa, en "karta" så att du ser var du ska plantera dem, skötselråd med mera. 

En sådan här lösning hade jag absolut kunnat tänka mig att ha när vi bodde i huset, speciellt som den tidigare ägaren var känd i trakten för sin fina trädgård, ja han var så trädgårdsintresserad att det till och med var hans yrke. Inte lätt för någon att leva upp till alltså, och helt omöjligt för oss som helt seriöst har ihjäl den enklaste krukväxt på några veckor. Jag köpte en för någon månad sedan, hyfsat dyr och fin och såg rätt enkel ut, men för säkerhetsskull frågade jag noggrant om skötselråd. Det hjälpte uppenbarligen inte för nu är den så död att folk skrattar när de ser den *måste komma ihåg att slänga*. 

Utomhus är det i och för sig lite roligt att fixa fint, men då när vi köpte hus så var det så mycket som hände; hela huset skulle renoveras och eftersom vi aldrig hyrde in hjälp (ett beslut jag har ångrat många gånger...), jag var gravid, vi hade två hundar- varav en valp- som gjorde sitt bästa att demolera den delen av trädgården, sambon hade två jobb, ett heltid och ett deltid.... ja ni fattar ju. Att fylla rabatter med blommor kändes väl inte som det mest högprioriterade. Men hade jag vetat om att man kan få hjälp med sådana här fiffiga grejer så vete katten...:) Färdiga rabatter har en webshop för enkel beställning. Jag älskar när folk kommer på de egentligen mest simpla idéerna och sedan gör business av dem!





6 kommentarer:

  1. Nu ska jag äntligen kommentera här inne! Tack så mycket för din kommentar inne hos mig (det var ju ett tag sen nu), den värmde! Ja, visst sitter man praktiskt taget ihop med sin bebis och det är ju så mysigt! Vet inte hur jag fick dagarna att gå innan han kom :)

    Och så vill jag säga att jag verkligen, verkligen gillar din blogg! Jag följer den numer slaviskt och har hittat mängder med tips här! Lånade "Hitta vilse" på biblioteket, har hittat en hel del fint på olika sidor du rekommenderat (fast jag har inte tillåtit mig att köpa något än, men så småningom) och nu det här rabattipset. Det passar mig perfekt och ska absolut kollas upp när vi fått ordning på våra uteplatser och det är dags att ta itu med rabatterna, typ nästa år :)

    Tack för det!

    /Caroline

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men nu blir jag alldeles generad:) Och GLAD! Vad kul att du tycker om bloggen, det är så roligt att få höra! Och jag hoppas du tyckte om Hitta vilse så jag inte lurade på dig en dålig bokupplevelse:) Ja det här rabattkitet blev jag själv mycket intresserad av, fast vi letar ju nytt boende (vilket vi iofs gjort ett tag nu...) och så känns det lite, ja, snöpligt eller vad man ska säga att göra iordning allt och så flyttar det in någon som kanske vill ha det helt annorlunda. Men "sen"...:)

      Och tack igen för fina ord, dem lever jag länge på:) Kram

      Radera
  2. Hallå tjejen! Vilka härliga rabatter du kommer få nu då! Själv så kör jag det säkra före det osäkra och köper färdiga plantor - för det mesta. Jag har ju smultron, lavendel och svansfjädergräs på odling i tvättstugefönstret. Sen satte jag faktiskt solrosfrön häromdagen, får väl se om de trivs här. :-)

    Håller med föregående talare, du har hittat din grej, bloggen är fantastisk!
    Kramar, Cissi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja helt inne på ditt spår här! Körde lite smultron (som typ aldrig mognade för det regnade ju hela sommaren) och jordgubbar bland annat. Men jag har ju noll koll på vad som är ogräs och vad som ska vara där...:) Håller tummarna för dina solroser, hur vackert är inte de?!:)

      Tack snälla du för att du säger det, jag känner att jag trivs mycket bättre här än på den andra bloggen, kanske var det helt enkelt rätt tid i livet så att säga:) Kramkram!

      Radera
  3. Men så smart, riktigt smart! Måste fixas, här är rabatterna helt tomma tråkigt nog(bara lite ogräs)!Men jag har fina blåsippor på gräsmattan som jag är glad för!
    Kram Frida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var det en smart idé!:) Men ogräs är också växter brukade jag försvara mig med när vi hade huset, haha:) Jag är ganska nöjd med att numera bara ha EN rabatt att greja med där vi bor nu, fast jag gillar ju att få uppleva hur det växer- smultron är det bästa jag vet:)

      Kram!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...