torsdag 27 juni 2013

Den vackra dammen och min lilla fake- tax:)

Fina dammen på "nya" förskolan. Fast efter att ha läst den där texten om barn och vatten som cirkulerat runt på facebook och som jag också länkat till här i bloggen så... Men vackert är det!   

Både jag och fröken hund är riktigt trötta och ligger i en hög i soffan. P tar läggningen ikväll (vi försöker ta varannan) och det är skönt. Igår när det var min tur så somnade jag givetvis och vaknade vid tio och allt blev tok med sömnen. Vi försöker hjälpas åt genom att väcka varandra om kvällarna, men när jag kom ut till tv-rummet igen så hade ju mannen somnat i soffan...Gissar att det är mååånga småbarnsföräldrar som också slumrar till under nattningen?:)

Idag blev jag bjuden på gofika hos grannen som bakat; strassburgare (sååå gott! Nu har jag "beställt" likadana av mamma inför helgen!), mini- cheesecake och kladdkakemuffins med topping. Den sortens upplägg gillar jag:) Kul med någon som är lite som jag, kan säga saker utan att tänka sig för, lite "yvig" och med mycket tankar. Hon och hennes familj bor längst bort i ena änden av vår länga och vi bor längst bort i den andra änden. Våra bostäder är identiska men heeelt olika inrett och möblerat. Lite fascinerande ändå att man kan göra på så motsatt sätt fast lägenheterna är såpass små....

Imorgon är sista dagen på jobb och förskola och sedan blir det ett ganska långt sommarlov, i alla fall för Max. P måste in och jobba en vecka mitt i men det blir ändå massor med tid ihop. Vad vi ska göra är fortfarande oklart, men vi börjar med en vecka i Värmland...

Tröttmössan. Nu när hon är helt nedklippt så ser hon ut som en blandning mellan tax och schnauzer ungefär. Vill ni se hur de "ska" se ut så kika på länken, där hittade jag ett sådant fint kort på Lovis pappa Hamilton. Det är han som har mest vitt i pälsen.

                     Ha en trevlig kväll! 




15 kommentarer:

  1. Svar: Tack för tipset om mjukost för hunden. Det har jag aldrig testat! Jag vet mycket väl var Klädkällaren ligger. Är själv uppväxt i Ale kommun.

    SvaraRadera
  2. Åh vad "taxen" ser ut att njuta där hon ligger. Hon är jättefin ju ;) skönt att slippa lång päls när det är varmt.
    Kanske jag skulle ta och raka min så han verkligen kan se ut som en gris haha...
    KRAMIS

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, riktig sommarpäls nu ju, bara så ovant:) Hon brukar vara nedklippt men inte helt rakad som hon ju är nu:) Kramkram!

      Radera
  3. Ha, ha, ha, det där med att somna vid läggning känner jag igen! På vintern i mörkret är det riktigt farligt det där! :)) ibland behöver man lite extra sömn & då är det det bästa som finns att somna in bredvid en liten varm goseklump. Men inte för ofta....! :))
    Fin kväll till dig!
    Kram Frida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ständiga gisslet, man vill skapa en lugn miljö för barnet men oftast somnar jag före sonen:-) Tack snälla och detsamma! Kram

      Radera
  4. Ja usch för det där att somna vid läggning. Jag kan inte ligga ner och läsa för barnen så här läses sittandes och sedan somnar faktiskt barnen av sig själva, och gissa om vi är lyckliga över det. Även fall det ibland kan vara gosigt att snosa barn;)

    Stort tack för kommentaren inne hos mig, allt hjälp jag kan få tas alltid emot tacksamt. Nu har jag ändrat och hoppas att det är mer tydligt nu. (vill ju inte erkänna för potentiella arbetsgivare att jag läst till lärare i åtta år men inte tagit min examen, känns inte så lämpligt som första intryck)

    Önskar dig en fin kväll
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh om vi lyckades genomföra det där med att somna själv! Bvc tycker att man får vara sträng och låta honom bli arg, etc, men det känns inte rätt. Vi är nog för mesiga för såna metoder:) Här behöver vi ligga ner och hålla om honom för att han ska somna...

      Håller alla tummarna för att du ska hitta ett bra jobb! Kram!

      Radera
  5. Det är så fint med damm. Där vi bodde förut grävde vi en jättestor guldfiskdamm. Då var ju barnen små, minsta inte ens född än, så vi säkrade den med armeringsjärn som vi la ovanpå. Vill gräva damm i vår nya trädgård också, för det är något vi saknat. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var ju smart att göra så! Hoppas att ni får till en damm framöver, för visst är det så rofyllt med vatten:) Kram

      Radera
  6. Ja, det där med barn och vatten är farligt! Vattenpölar är ju dessutom så roligt att leka i!
    Det gäller att ha ögon även i nacken när man har ansvar för småbarn!
    Önskar dig en skön helg!
    Kram
    M.E (Melodys matte)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja så är det verkligen, bara det att på en förskola är det ju ett gäng barn och det kanske är svårt att ha exakt koll sekund för sekund. Så även om jag tycker att det var fint så är jag ganska nöjd med att de inte har nån damm på sonens vanliga förskola:) Kram

      Radera
  7. Gullehund! Ser riktigt fina ut med päls också :)

    Det där med nattning är ju lite annorlunda här, eftersom Elis är så liten. Jag brukar köra amning, godnattsaga, vaggvisa och sen får han somna i min famn. Jag brukar dock bli sömnigare av denna rutin än vad han blir :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja här är sonen svinpigg jämt, han avskyr att sova. Det som är så skönt!:) Kram

      Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...