måndag 4 juni 2012

Jonathan Adler- glad design med en twist

Bildkälla. Ett rum signerat Jonathan Adler.

Då jag är medlem på inredningssajten Dalani Home & Living så brukar jag läsa deras webbmagasin som ofta är riktigt bra. Där finns ett nypublicerat reportage om inredningsgurun Jonathan Adler.

Jonathan Adler är ett namn som jag tror att de flesta inredningsintresserade känner till. Jag förknippar honom med färger och former i en explosion. Lite som att vända på en palett av härliga färger och hälla ut över ett rum. På ett kul sätt! Jag älskar inte allt han gör och jag vet inte om jag skulle inreda exakt i hans stil, men jag blir glad i magen av att se det. Det finns en känsla bakom hans design och det märks. Kanske är det därför han är så intressant? Ingen går oberörd, antingen gillar man det eller också inte. Hans produkter och stil brukar kallas för "Happy chic".

Dalani magasin har gjort ett porträtt av Adler och där säger han bland annat;

"-Vad som gör ett hem till ett hem är när du går in genom dörren och känner lycka. Jag tycker om att omge mig av saker som betyder något för mig, som Simon och min hund. Men varenda sak hemma betyder något för mig, från vår Paul Evens-säng till enklare målningar köpta i någon butik. De saker du omger dig med hemma ska betyda något och göra dig lycklig!"


Jag gillar det tänket. Lite Feng shui över det hela även om hans design framstår som rena motsatsen till det vi associerar med Feng Shui, det vill säga; ganska avskalat och svalt. Men spelar det egentligen någon roll hur mycket eller lite grejer vi har i hemmet så länge det vi har faktiskt gör oss lyckliga och får oss att känna oss hemmastadda?

Artikeln avslutas med att Adler ger sina tio bästa inredningstips, kanske är inte alla i min smak men det är mycket intressant att läsa:

Jonathans 10 inredningstips:
1. Mixa och matcha med elegans, var inte rädd för mönster. Om du håller en lugn bas kan du, kan du med fördel använda starka mönster och färger. Primära färger är glada färger, använd dem rikligt!
2. När du tvekar, upprepa och åter upprepa dina mönster.
3. Måla golven vita, du kommer känna dig bekymmerslös!
4. Orange är den gladaste färgen att inreda med och svaret på de flesta dekorationsgåtor. Lacka ytterdörren orange och väck din grannes nyfikenhet!
5. För att få en effektfull känsla i ett rum, inred med en stor ljuskrona.
6. Lager, lager, lager. Oväntade inslag är själen i maximalistiska hem: En målning hängandes på en bokhylla, en ljuskrona i en garderob, en dörrknackare i mässing formad som ett lejonhuvud i en modern lägenhet.
7. Chokladbrunt och babyblått är perfekta färger ihop. De passar både den moderna, lantliga, klassiska stilen. Släpp måstet att kombinera färger, specialfärger kan inte krocka. Men om du är osäker - brunt är den bästa grunden. Och brunt med rött är medfött chict!
8. Måla över vita väggar med oväntade neutrala färger som kamel, oliv och babyblått.
9. När du tvekar, inred med speglar för att få in lite extra glamour. Sätt en spegel på en byrå för att få den att glänsa, eller i en alkov för att skapa djup och rymd.
10. Att skapa en egen personlig stil betyder en stil som är bekväm full av saker som betyder något för dig personligen. Det ska innehålla saker skapade av och inspirerade av passionerade människor. En personlig stil gör dig lycklig och lycka är chic!

Källa: Dalani Magasin


Vill du se mer av Jonathan Adlers design så hittar du hans webshop HÄR.
2 kommentarer:

  1. Verkligen fint sagt att ett hem blir ett hem om du känner lycka när du går in genom dörren :) så sant!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är absolut en bra vägledning! Mitt hem är min borg brukar man ju säga och för mig stämmer det väldigt väl då jag alltid vill hänga upp gardiner och göra iordning väldigt snabbt efter att jag flyttat in. Jag kan inte bara bo, jag måste trivas också annars fattas det något i själen. Jag tror många människor skulle må bra av att fundera på om de är lyckliga i sitt hem. Det handlar inte om storlek eller dyra möbler, det är känslan...

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...