måndag 28 januari 2013

Varberg Asia Spa

Alltid trevligt att skåla med bubbel i glasen:)

Nu har vi kommit hem från ett besök i Varberg. Vi var på Asia spa som jag hört mycket om genom åren. Valet stod mellan St. Jörgens och Asia spa och P fick fälla avgörandet eftersom det var hans födelsedag som vi var där för att fira. Jag vet att en del tyckt att rummen haft lite dålig standard på så det oroade jag mig lite för, för mig är det så att jag tycker att hela vistelsen blir sämre om det känns ofräscht i badrummet t.ex. Men det visade sig att det var hur flott som helst! Vi fick dessutom reda på vid incheckningen att vi blivit uppgraderade till ett ännu snofsigare rum. Lyx! Tyvärr blev födelsedagsbarnet jättedåligt efter bara ett par timmar, frossa och hög feber som däckade honom helt:-( Men jag ska försöka ge en rättvis recension av besöket i alla fall!

Det var väldigt utspritt och för att ta oss till rummet från hotellreceptionen fick vi ta två olika hissar och gå en bit mellan varje. För att ta oss till spaavdelningen från vårt rum krävdes tre hissar. Men det var väldigt fint inne på hotellet med tjusiga och genomtänka detaljer överallt.
Hotellkorridorerna:


Väl inne på rummet så väntade en flaska champagne och några chokladtryfflar på oss. Sängarna var fanastiska, så sköna! Och så fanns det ett badkar inne i sovrummet där jag på lördagskvällen låg och badade skumbad, drack champagne, åt choklad, läste en bok och tittade på den vändbara tv:n - samtidigt!! Där dog jag nog lyxdöden lite:-) Jag som älskar att bada och gjorde det två gånger om dagen i perioder när jag hade ett eget... Lägg märke till den otroligt läckra lampan som ser ut som en sko! Rummet kallades nåt med "fashion..." och det stämde in bra.


Jag tog inga bilder inne på själva spaavdelningen, det kändes inte okej. Det var fräsht där, inga klagomål på den fronten. Men det var rörigt! I början blev vi välkomnad av en danska som berättade vart allting låg (det glömde man ju på fem röda) och som betonade att det var ett spa i stillhet och att det var viktigt att man pratade med "lille boksteverna"... Känns lite konstigt att de ens påpekar sådant, man kände sig som om man är en klass på studiebesök eller nåt.Det var utbrett på fyra (?) våningar med gym och ljusterapi på en våning, nån bassäng här och nån där... Kalla korridorer där man skulle förflytta sig (värmefläktar hade verkligen behövts för det drog ner humöret ganska rejält att frysa så), ett avslappningsrum som låg precis bredvid den stora bassängen och man hörde lite väl mycket ljud därifrån.

Det fanns en stor bassäng som liksom var uppdelad i små sektioner där det stod "jaccuzzi" och "aqua jogging" där man skulle springa runt en pelare, och så vidare. Med så mycket folk i samma bassäng blev ljudnivån ganska hög och då kom genast den där danskan in och hyschade och pratade om sina "lille bokstever"... Det var alltså mycket folk och såsom det hela var uppbyggt så kunde det knappast vara speciellt stillsamt så det kändes mest som något mantra de rabblade upp. Jag hade helt klart föredragit om det fanns några mindre bubbelpooler istället för som nu olika hörn i den stora bassängen. Saknade också en bassäng där man kunde simma en sträcka, det gick liksom inte att göra här för då krockade man med folk som satt i delen med massage, jaccuzzi eller något annat.

Sedan upptäckte vi att vi nog skulle börjat med att "tvaga oss på japanskt vis" allra först men det sa inte danskan nåt om. Inne på tvagningen fanns det inga instruktioner alls så man fick försöka kika på de andra...

Mycket spring upp och ner i trapporna som ni förstår. Jag som inte orkar det fick åka hiss men det var ingenting inne i hissen som förklarade vilken våning nåt fanns på så vi fick gissa oss fram. Jag blev också uppläxad av en i personalen som sa att jag måste ha badrocken på mellan de olika rummen. Jag har en baddräkt i form av en klänning och tyckte att det var lite onödigt att den väldigt tunna badrocken blev blöt under den promenaden så det kändes ganska konstigt.

Fruktavdelningen var fin och välfylld men borde ha funnits i anslutning till poolerna och inte längst bort vid receptionen. Som ni förstår så var vi inte helt nöjda med spaavdelningen, det skulle behövas en hel del förbättringar där! Jag hade gärna velat prova den varma källan men eftersom det var så kallt i korridorerna så frös vi ordentligt redan innan vi kom dit och då kändes det inte lockande att ta av sig rockarna eftersom det var "utomhus" (öppna väggar). Det kändes hela tiden som om man missade olika ställen och det var dåligt skyltat. Så Asia spa kan jag nog säga till er att skippa. Ett plus dock för att man fick ta med badrocken hem, för även om rockarna inte var det minsta värmande och jag hade önskat mig en riktig frottévariant eftersom det var så kallt så var de faktiskt riktigt snygga och oftast är det ju bara tofflorna man brukar få ta med väl?

Eftersom P inte mådde så bra gick vi upp på rummet där han fick vila och jag badade. Vi brukar välja att äta allra sist när man får bestämma tid själv, det är lugnare och man behöver inte känna att man ska äta färdigt så att borden kan bli lediga. Så efter att vi sett på Stjärnorna på slottet (eller "Fångarna på slottet som jag hela tiden råkar kalla dem:-)) så bystte vi om och gick ned till restaurangen. Den var verkligen jättefin med stora rosenbuketter som lampor, kristallkronor och med utsikt över torget. Maten var fantastiskt god, vi åt en fyrarätters där vi fick välja mellan två olika alternativ till varje rätt. Så var det på Selma spa också men inte på Marstrands Havshotell där man fick ta vad som erbjöds vilket inte var så kul. Jag åt:

Royal på getost samt syltade äpplen och honungsrostade valnötter.

Halstrad laxtournedos med kräftsmörsås, vitlök och basilikafrästa räkor, semitorkade tomater och poatispuré.

Osttallrik med kvittensmarmelad m.m (den var samma för alla)

Chokladfudgetårta med citrussallad och catalanglass



Maten var fantastisk!! Jättegott! Och servicen var också bra. De hade ställt fram en svensk flagga vid vårt bord eftersom P fyllde. Tyvärr fick han gå upp efter två rätter och vid det laget såg han ut som om han skulle svimma bums så han hade verkligen kämpat en bra stund. Vår servitris berättade att hennes kille gett henne en fantastisk resa till Paris när hon fyllde år och det första som hände var att han blev jättesjuk. Sedan låg han på hotellrummet i fem dagar medan hon traskade runt i staden och kände sig miserabel...

Sängarna var alldeles ljuvliga, har nog sällan sovit så lyxigt. Vi har hästens säng här hemma men jag är inte så imponerad faktiskt. Fast sängarna på hotellet hade jag lugnt kunnat sova i resten av livet:) Frukosten (som Peter missade då han var helt utslagen) var också superb, till och med en kock som stod och serverade alldeles nygjorda små omeletter i portionsformar. Allt som allt kan man sammanfatta det med att hotellet och restaurangen var väl värda besöket medan spa:et inte var någon riktig hit. Kan absolut tänka mig att komma tillbaka men då skippa just spaavdelningen och bara bo och äta där. Det var helt enkelt inte värt de extra pengarna som spa:t kostade. Så Selma spa ligger fortfarande högst upp på min lilla "spa-lista" även om rummet i Varberg utklassade alla andra.

Väl hemma igen fortsatte firandet fast födelsedagsbarnet låg helt utslagen och inte alls orkade vara med:-( Men men, vi fick göra det bästa av situationen nu när mina föräldrar ändå var här och en tolvbitars tårta var beställd. Min mamma fyllde år i går, alltså dagen efter P, så vi fick ju fira henne lite också.













5 kommentarer:

  1. Nej vad trist att födelsedagsbarnet inte orkade vara med på hela kalset. :) Kram

    SvaraRadera
  2. Ärligt hur är det möjligt att ni ska råka ut för sjukdomar när det ska firas och få egentid! Och att det Inte är första gången heller gör ju det lite extra surt... Ja sjuktillfällen kan man ju inte råda över, men så härligt att du fick njuta lite iaf (såklart synd om Peter)
    Jag har aldrig varit på spaat men jag har sovit på hotellet två ggr och tycker att det är fint speciellt den ljusa vita utbyggnaden i restaurangen!!!
    Hoppas att Max och Peter mår bättre och va bra att du fick firat din mamma också!

    Ta hand om dig
    Kram

    SvaraRadera
  3. Åh vad lyxigt med spahelg! Synd på sjukdomarna bara!

    SvaraRadera
  4. Samma här bott på hotellet en långhelg, men kollade bara in Spa delen utan att utnyttja den.
    Vi hade en så fin svit och var supernöjda ända till lördagskvällen då det var ungdomsdisco och bråk ute på torget och ett oerhört liv fram till kl 3 på natten. Klockan 5 startade stora maskiner som städade gatorna och torget. Vi åkte därifrån ganska så trötta!
    Stackars Peter som inte var frisk! Hoppas ni snart får en ny helg för er själva!
    Kram
    Melodys matte

    SvaraRadera
  5. Låter som om helgen bjöd på lite blandad kompott! Sugen som bara den blev jag på att boka en helg på ett spa-hotell framöver, jag vill också dö lyxdöden!

    Glad att det hjälpte en del att skriva av sig om den eländiga delen av födelsedagshelgen! Finns ju här och lyssnar och stöttar så gärna!

    Många kramar,
    Frida

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...