söndag 28 september 2014

Svärmors goda müsli

Ett litet tips: Catharina Kippels tolkningar av Elsa Beskow för Design House Sthlm har nu kommit ut som små frukostbrickor. Hur fina som helst, jag har som synes Farbror Blå hemma:) 199 sek på t.ex. Cervera och Hemtex.

 När min snälla svärmor var här senast så fick vi inte bara födelsedag/inflyttningspresent utan även en supergod müsli som hon gjort själv. Den har vi njutit av sedan dess. Jag brukar slänga i en näve russin också, och det blir verkligen yummi! Tänkte dela med mig av hennes recept om det kanske är någon av er som vill göra den, den är väl värd besväret, lovar:-)

Svärmors Dundermüsli: 

5 dl rågflingor
5 dl dinkelflingor eller fiberberikade havregryn
2,5 dl boveteflingor
1 dl krossade linfrön (obs! köp inte färdigkrossade,utan krossa själv eller använd hela!)
1 dl solroskärnor
1 dl grovhackade sötmandel
1 dl grovhackade hasselnötter
kanel
kardemumma (och gissa vilken god doft det blev av dessa! Rena "nybakade bullar":)  
5 msk rapsolja
ca 2 dl vatten
ca 4 msk flytande honung för sötman (ju mörkare desto bättre)   

Ta fram en stor plåt som har lite djup. Blanda ihop alla ingredienser förutom kanel, kardemumma, rapsolja och vatten. Pudra över rikligt med kanel och lite kardemumma. Ringla över rapsoljan, honungen, droppa över vatten och arbeta samman müslin. Rosta i ugnen på 175 g i ca 20 minuter. 

Man kan även tillsätta torkade aprikoser eller russin. 

Och med det så startar vi den här veckans sista dag.  Måste ju visa ett par bilder på lille Ärnst också, sicken goding!! Det kommer!  

Ha en fin söndag:)

1 kommentar:

  1. Vad gott det lät! Och vilken fin bricka, har sneglat på muggarna ett tag :)
    Ha en fortsatt skön söndag!
    Kram Sara

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...