tisdag 29 oktober 2013

En ljusare jul

Bilder: Femina DK.
 För att anknyta till inlägget en bit ned så är jag ju otroligt förtjust i Greengate och den jul de "säljer in", men samtidigt kan jag tycka att den där vita avskalade varianten är helt magisk den också. Jag tröttnar dessutom på tomtestuket redan innan nyår men sådant som färgmässigt passar bra ihop med själva vintern kan jag nog tänka mig ha kvar... Fler läckra bilder från danska Femina hittar ni här.


5 kommentarer:

 1. Så fint det är i fönstret tycker jag!
  Vet du, när man klickar på ditt bloggnamn i kommentarsfältet så kommer man till en sida där det står att profilen inte är tillgänglig. Det kanske har blivit något tok med inställningarna?

  Nu ska jag tävla=))
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Jag kör oftast väldigt mycket vitt varje jul. Tänker att jag skall blanda in mer rött och grönt, men så står jag där med vita blommar och dukar och porslin till slut iallafall :)

  Kramkram Anna

  SvaraRadera
 3. Green Gate älskar jag året runt! I köket på här på landet trängs deras muggar på hyllorna och ändå kan jag inte låta bli att köpa en mugg till och en mugg till.... Jag fick den röda och vitprickiga tekannan i present av döttrarna och gissa om det är gott att dricka julté ur den! Nej vitt är inget för mig när det är jul! Rött och guld vill jag ha!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 4. Så fint! Härligt med all julinspiration som dyker upp nu!
  Här hemma är det mest vitt som gäller o mindre med tomtar nu för tiden ;) kram Suss

  SvaraRadera
 5. Verkligen fina bilder! Jag börjar redan längta lite smått till jul. Brukar bli lite trött på hela grejen redan innan själva julafton i vanliga fall, antagligen för att jag jobbar i skolan. Men i år jobbar jag inte. Och vi ska fira hemma hos oss för första gången! Med båda familjerna. Lille E:s första jul. Han kommer ju inte minnas det, men åh vad mysigt vi ska ha!

  Och då kommer vi ju till julpyntet. Jag är inte så pyntig av mig, jag. Men adventsstjärnor är ett måste. Har två stycken vita i papper som jag köpte i Laos för nio år sen. De är väldigt vackra, men de har sett bättre dagar. De har blivit alldeles mjuka nu och slokar betänkligt, men jag vill absolut ha kvar dem och funderar som bäst på hur jag ska kunna få lite styrsel i dem igen. Någon sa stärkelse, vi får väl se...

  Annars har vi en Season från Georg Jensen som adventsljustake. I år pyntar jag nog med vita band, förra året var det röda.

  Överlag gillar jag det vita julpyntet, eftersom det håller hela vintern, tycker jag. Men det finns en sak som absolut inte får vara bara vit och det är granen. När det gäller granen är det hela baletten som gäller. Många färger! Inte bara kulor, det ska vara fåglar, ugglor, polkagrisar, tomtar och glitter. Allt! Det låter ju alldeles gräsligt, men det brukar faktiskt bli riktigt riktigt fint. Lite av allt är det som gäller och i färger som ändå passar ihop. Och en riktig gran ska det vara. Ingen ädelgran. Det ska lukta gran när man kommer innanför dörren!
  Ja, granen är mitt skötebarn. Fast i år blir den nog annorlunda. Det kan tänkas att vi har en rörlig bebis vid jul (än så länge står han bara på alla fyra och gungar, men han kommer ingenstans, förutom när han ligger ner och då går det bara bakåt och i en cirkel. Mycket praktiskt!) och då kan han ju sticka sig på de vassa barren. Så det blir kanske en ädelgran ändå. Och så vill jag ju inte att glaskulorna ska gå sönder, så deras placering får jag nog vara noggrann med. Det blir mjuka saker längst ner. Förresten, kan han välta hela granen? Kanske borde bygga staket runt :) För gran ska vi ha och så är det med det!

  Se där ja, en liten roman blev det! Ha en härlig dag!

  Stor kram!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...