torsdag 10 oktober 2013

Muminmuggar & förlorade budgivningar

Bild: Muminboden,

 Genom åren har jag samlat på mig ett gäng Muminmuggar. Tanken är att kunna rada upp dem lite snyggt i den öppna hyllan i det köket som vi...eh...inte bor i än. Men sedan:-) Naturligtvis ska de användas också, Max är väldigt intresserad  av Mumin och kan namnen på figurerna. Jag har ingen tanke bakom vilken mugg som får flytta in, jag köper någon då och då och det blir den jag tycker om helt enkelt. Den senaste nyheten på marknaden är Flytten som är otroligt fin, där skulle jag vilja ha hela serien! 

Själv har jag känt mig rätt irriterad idag. Vi bestämde oss för att buda på radhuset, främst för läget och för att det inte kommit ut något liknande på hela året. Det första som hände var att det plingade till i mobilen igår och första budet var lagt. Strax efter kom ett från mäklaren där det stod att han skulle höra av sig till alla som lämnat intressanmälan, ingen var glömd och "ring inte mig- jag ringer er"- stil på det. Innan han kontaktat oss så gick det inte att buda utan han var tvungen att se till att vi hade vissa uppgifter först. Sedan plingade det in sms hela eftermiddagen/Kvällen och efter några timmar hade det stigit med en halv miljon över acceptpriset. Fortfarande inget samtal från mäklaren. 

Idag på förmiddagen ringde jag själv upp och då sa han bara att han inte hunnit. Han sa också att det inte var någon idé för oss att buda för de andra som lagt bud ( fem stycken) hade inget "villkor" med, alltså de behövde inte sälja någon bostad för att kunna köpa det här radhuset. Han menade att säljaren (som redan har ny lägenhet inne i stan) hellre ville ta någon som kunde skriva på direkt och allt var klappat. Så vi förlorade budgivningen utan att ens få vara med och buda kan man väl säga. Det känns så himla snopet att bli avfärdad sådär och jag har en gnagande känsla av att mäklaren är jättenöjd över att han får sin provision utan krångel. Han sa under samtalet att han vet att vi har en lättsåld bostad men faktum är att den inte ÄR såld ännu. Och nej, det vågar vi ju inte göra för då blir det som sist när vi sålde först och sedan fick bo hemma hos våra föräldrar eftersom vi inte vann budgivningarna/hittade någon lämplig bostad... 

Oh Well, snart ska jag sluta sura. Men just det där nonchalanta, att vi bestämde oss för att satsa och sedan inte ens fick inloggsningsuppgifter medan de andra krigade för fullt. Den här mäklaren har vi ju träffat på en del nu när vi letat hus, han är stans mest anlitade och har bra koll, men han vet ju faktiskt inte var vårt slutpris hade landat på. Han dömde ut oss ändå... Och bostadsletandet går vidare...


1 kommentar:

  1. Usch vilken jäkla gubbe :( Så där kan man väl inte bara göra?
    Jag jobbar i en jättefin butik som heter H&M haha... Trodde du visste det men jag försöker att inte skriva om vilken det är. Bilden tog jag faktiskt i ett provrum hos en konkurrent på min lunch idag ;)
    Kram Anna

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...