tisdag 11 november 2014

JULSWAP 2014 - Dags att anmäla sig!


Nu är det hög tid att kicka igång årets swap och jag hoppas såklart på att ni är ett gäng som vill vara med?! Förutom att vi höjer julstämningen här i bloggosfären lite extra så kanske ni också finner en eller flera nya bloggar att följa? Ni som var med förra året kommer att känna igen upplägget som är detsamma, men med nytt tema. Ni som inte var med; förhoppningsvis känner ni er peppade att vara med den här gången. Nedan följer allt du behöver veta:

Vad är en swap 
En swap innebär att man byter något med varandra, i det här fallet julklappar. Tanken är att du skickar ett paket till en person och i din tur får ett paket av någon annan. Vem du ska tomta för kommer att avgöras genom lottning och givetvis ska allt ske under största hemlighetsmakeri, från början till slut:-) När sedan paketet anlänt i lådan så är det fritt fram att gissa på vem av deltagarna som specialstuderat din blogg lite extra. Som avslutning kommer jag att lägga ut listan så att alla kan se vem som tomtat för vem och om ni haft rätt i era funderingar.


Vem får vara med?
För att delta behöver du ha en blogg. Det är inte för att utesluta någon, utan för att personen som skickar paketet ska ha en chans att få en uppfattning om vem du är. Dessutom är det ju extra kul att senare få se vilka klappar alla fått. Nu har jag nog inga läsare utanför landets gränser, men just in case: du behöver bo i Sverige så att den som blir din hemliga tomte inte behöver betala en alltför hög frakt. Annars är enda kravet att du gör ditt bästa och att du ser till att ditt paket anländer hos mottagaren i rätt tid.

Gåvan
Värdet på gåvan ska ligga på runt 100-lappen ungefär, inte lägre än så. Detta är exklusive portot. Jag lägger priset där för att det ska gå att finna en vettig present, samtidigt som man inte ska behöva avstå från att vara med för att det är för dyrt. Frakten tillkommer alltså, men den har man ju möjlighet att styra lite över själv när man väljer vad man ska skicka. När lottningen är genomförd så lägger jag ut alla deltagares bloggar här och så får ni möjlighet att kika in och kanske få några bra tips hos den ni ska ge er gåva till. Det är alltid välkommet med små hintar i bloggarna om vilken stil man har och vad man kan tänkas gilla:-)  Precis som förra året kommer det att dyka upp några frågor som du kan svara på för att underlätta för din tomte.

 Tema: 
Förra året var temat inredning jul och deltagarna hittade så fina saker till varandra. Det är ju ett ganska brett ämne  och det var kul att se hur det utvecklades. I år blir temat ett annat, men det är fortfarande tänkt att kunna tolkas ganska fritt. Jag hoppas att ni gillar det och att det känns som en kul utmaning! Temat 2014: En stjärnfylld jul

Anmälan
Anmäler dig gör du genom att sända mig ett mail där du skriver ditt namn, din adress och länken till din blogg. Märk inlägget med JULSWAP så att jag inte råkar missa det! Min mailadress: frkgredelin@gmail.com. Senast fredagen den 21/11 vill jag ha din anmälan, och efter att tiden gått ut så kommer du att få ett mail med de uppgifter du behöver.
 

 Övrigt om Julswap 2014
Förra året försökte jag köra med att vi alla skulle öppna våra paket en specifik dag, men det var visst inte så många som kunde hålla sig *fniss* så i år så sätter jag datumet 12/12 som paketen ska anlända och så får ni väl öppna när ni vill:-)  Jag påminner  här i bloggen när det börjar bli dags att posta. Den 12:e eller de närmaste dagarna därefter är det önskvärt om ni lägger ut ett inlägg med den gåva ni fått, och det är ju extra kul att få veta om ni "misstänker" någon särskild:-) Veckan efter avslutas swapen med att jag avslöjar vem som "tomtat" för vem. Har ni några frågor så släng iväg ett mail så ska jag göra mitt bästa för att försöka svara.

 Första gången, 2013, var vi sju deltagare och i år skulle det vara roligt om vi blev några fler. För det behöver jag lite hjälp från er; ni får jättegärna tipsa i era egna bloggar om swapen, och förstås också låna bilden överst i det här inlägget. 


VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!

6 kommentarer:

 1. Det låter jättekul och vill vara med. Har mailat. :-)

  SvaraRadera
 2. Jag vill gärna vara med! Skickar mail i dagarna! Kramar

  SvaraRadera
 3. Vad roligt! Klart att jag ska vara med i år igen.

  Kram Kristin

  SvaraRadera
 4. Vad skoj och ja! det är den 21 idag så jag hinner vara med. Skickar mail. Kram.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...