torsdag 17 oktober 2013

Dessert : Chokladfondue

Kärlek och choklad, det är grejer det:-)
 Nu ni! Nu ska ni få höra om en av mina absoluta favoriter när det kommer till efterrätter! Och som den chokladoman jag är så inkluderar det givetvis choklad. MYCKET choklad...:-)

 I helgen som var hade vi middagsgäster, det var Max bästa kompis med familj som var här. Fyra vuxna, två busiga barn och två hundar var nog ungefär vad som fick plats i vår lilla lya:)  Så kommer alltid funderingen på vad som ska serveras, känner ni igen den eller har ni kanske en sån där specialare som ni alltid bjuder på? Den här gången skulle desserten passa till både vuxna och barn och dessutom fick det inte vara glass eftersom lille A tycker att det är "för kallt":-) Det är i sådana lägen jag brukar föreslå chokladfondue och gissa om det var uppskattat hos både stora och små!

 
Det är helt enkelt den perfekta efterrätten, alla kan äta det den har lust med. På sommaren är det underbart med jordgubbar, men nu var det lite fel säsong och vi valde istället banan, äpple, päron och vindruvor. Annat som kan passa är till exempel melon, clementin och kiwi. Vi brukar också söta till det lite extra med "sockerbitar" eller marsmallows *mmm*.

 Och chokladen då?  Jo, den här gången körde vi på mjölkchoklad och mörk choklad från Marabou för att få en ganska neutral smak, vill man ha lite mer sting på det så välj choklad med apelsin eller mint exempelvis. Även toblerone ska tydligen vara en höjdare. Och glöm inte kokosen! Jag gillade inte kokos när jag växte upp men till detta är det verkligen uuunderbart gott!

Gör såhär: 

 Dela frukten i lagom stora bitar. 

Tillsätt grädde i en kastrull och lägg i bitar av chokladen och rör om tills det blir helt slätt. Det ska vara flytande men inte koka. 
 Häll upp såsen i fondueskålen, värmeljuset gör att chokladen inte stelnar i grytan. 
Ta en bit frukt/ godis och doppa i chokladen. Avsluta med att rulla i kokosen. MUMS! 

Är ni fler personer än fonudestickor så funkar det bra att använda grillpinnar i trä också.

Nu vet ni vad ni ska festa på i helgen va?:-)

2 kommentarer:

  1. Ja det är verkligen gott.. Lilltjejen fick en sån där chokladfontän förra året, den kanske är dags att ta fram.
    Kram helena

    SvaraRadera
  2. USCH nu var du inte snäll :P Choklad är ju det bästa jag vet men nu är det stopp på gott för min del. Det har blivit alldeles för mycket av det goda den senaste tiden :( En morot eller två kanske jag kan knapra på ikväll det låter väl inte så illa det heller va......
    HA DET SÅ MYSIGT MED GRABBARNA / KRAMIS

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...