torsdag 26 december 2013

Annandagen

Den här ljuskuben (från favoriten House Doctor) står på vårt soffbord och byter skepnad lite efter säsong. Just nu är den dekorerad med julkulor och adventssiffror, dock bara som prydnad då vår "riktiga" står på köksbordet. Lite Kubus över den, men ett bra budgetalternativ utan att vara alltför lik.
Tavla från Formeli. Granen gjord av washitejp.
Max hylla har fått lite julfeeling. Jag har börjat samla på julkulor åt honom när jag sett någon söt med "barnsligt" motiv. När han sedan får eget rum ska ha få överta vår fakegran och klä den med sina kulor. Jag är inte så nöjd med hur det blev i år,  men Maxen är glad och då är jag det också:)
Hej där i bloggvärlden!
Hoppas ni har en fin jul! Vi var hos svärföräldrarna på själva julaftonen och Max och hans kusin som är fem år var så förväntansfulla inför tomten. I P:s familj har de aldrig haft någon utklädd tomte utan säger bara att tomten lämnat säcken där och så läste vi upp ett brev som han skrivit. Det funkade ju bra det också, men jag ville gärna att Max skulle få se en tomte också och det kommer att ske senare idag när vi firar jul nummer två hemma hos mormor och morfar. Ja, vi ska alltså strax sätta oss i bilen och bege oss ut på vägarna. Det blir första gången Nemi åker så långt, cirka 30 mil. Mammas julmat hägrar:) Visst är det så att man liksom förknippar julen med vissa rätter på något vis? Svärmors mat var jättegod på alla sätt, men jag har några favoriter som jag verkligen vill ha med på bordet, som räkomelett i ugnen, revbensspjäll och dopp i grytan. Ja sådant som jag är van att se på julbordet eftersom mamma alltid lagat det. Och så blir det lutfisk också, det längtar jag efter varje jul!

Fina klappar fick vi allesammans, jag är så nöjd och tacksam! Det får bli ett eget inlägg, barnsligt kanske, men jag älskar att se vad andra fick:) Förra året var julen ingen höjdare, men i år kändes det riktigt roligt. Kanske för att jag mer och mer upplever julen genom Max. I år var han verkligen engagerad och går omkring överallt och sjunger om pepparkaksgubbarna som ska till pepparkakeland. Det här är andra julen någonsin som jag fått vakna upp i min egen säng en julaftonsmorgon, förutom när jag bodde hemma förstås, men jag flyttade du redan som sextonåring. Men jag har bott mer eller mindre långt ifrån mina föräldrar och då har det blivit att jag sovit hos dem över helgen. Vi bor ju också så trångt att det är svårt att ordna någonting här, är det fler gäster än tre så är det trångt! Men nästa år så hoppas jag på att vi bor "julfirarvänligt".

Nu ropar P här att jag måste skynda mig så det är bäst jag sätter fart! Jag vet med mig att jag är dålig på att blogga när jag är i Värmland, men vi ses säkert snart igen! 


5 kommentarer:

 1. Hoppas att bilresan gick bra och att du nu hunnit äta så pass mycket gott att du är proppmätt ;)
  Kramar Anna

  SvaraRadera
 2. Härligt att ni fick så fin julafton. :) Kör nu försiktigt och njut av resten av helgen. God fortsättning! :)

  SvaraRadera
 3. Så mysigt det låter.
  Säkert är det så, att de traditioner man är van vid och tycker om, de vill man uppleva om och om igen. För egen del skapar jag helst traditioner nu som vuxen. Kram.

  SvaraRadera
 4. Nu har jag läst i fatt! Så härlig jul ni verkar ha haft!
  Önskar dig ett gott slut på året och ett riktigt fint och innehållsrikt
  2014!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 5. Så glad jag är över att ni haft en fin jul! Jag önskar er detsamma på nyår och hela vägen genom 2014. Jag tycker att vi bestämmer att det blir året när vår pysselträff går av stapeln!
  Varma kramar till dig och din fina familj!
  Och vilken underbar ide' att samla julkulor till Max egen gran. Tänk, han kan spara dem och ta fram dem också när han blir vuxen. Jag blir sugen på att göra något liknande för Valentin, får väl se vad det blir av det.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...