måndag 9 december 2013

Magi från Ikea (och ett tips om hur du kan göra en insats för den som behöver)

 
Bilder: Ikea Livet Hemma
Magiska bilder från Ikea som sammanfattar det som jag uppskattar mest med julen; Att få äta gott och sitta vid ett vackert dukat bord, att få vila tillsammans och den härliga snön som nu virvlar omkring utanför fönstret. Sambon jobbar utomhus idag (han gör inte det annars) så han är nog inte lika imponerad av vädret:) 

Tack vare en svärmor med briljant minne har vi nu återfunnit julsakerna och jag kunde tända adventsljus nummer två igår. Idag var det egentligen meningen att Maxen skulle få öppna ett kalenderpaket med bakprylar i mumintema, vi gillar mumintrollet både han och jag, och så skulle han och moster vara hemma och baka. Tyvärr så var min syster med om en bilolycka i helgen och mår inte så bra så det fick flyttas framåt. Det viktigaste är såklart att moster och hennes kollega blir bra igen, allt annat är ju sekundärt, och Max har det roligt på förskolan idag istället. Jag fick ändra om lite i kalendern och därför fick han en liten chokladkaka nu (som annars är reserverad för lördagarna) så han var nog rätt nöjd ändå:-)

Jag skulle vilja slå ett slag för Matkassen som är en ideell organisation som startat nyligen. Där får människor som har det kämpigt på den ekonomiska fronten söka hjälp till familjen och så får andra som är mer lyckligt lottade bidra med det de kan. Det kan handla om att skänka kläder, blöjor, mat, med mera. Matkassen har hela tiden barnen i fokus, för oavsett orsak till bristen på pengar så är det ju de som drabbas värst. Själv har jag på grund av sjukdom svårt att åka någon längre bit, men jag håller utkik för att se om det är någon i min stad som behöver en insats. Läs mer på deras facebook, informationssida eller blogg.

5 kommentarer:

 1. Åh fy, hoppas din syster trots allt mår bra?
  Jag fick höra talas om matkassen för ett tag sedan, vilken kanonidé. Så bra.
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att det gick bra för din syster och hennes kollega.

  Jag har koll på Matkassen på FB. Det finns något som heter Saris Änglar också. Därifrån har Madde och Ali fått en den hjälp till möbler nu när de fått lägenhet. Kom just på att jag inte berättat det för dig. Skyller på sjukdom och sönderhostat revben som gjort att jag kommit ur fas.....:-)

  SvaraRadera
 3. Hoppas att det går bra för din syster!!
  Och vilket bra tips!!

  Jag var ute och handlade julklappar igår. Till barn jag inte känner.
  Som bör på ett skyddat boende med sina mammor.
  Fy fabian så svårt det var! Tänkte hela tiden på att dom skulle behöva mera men jag kan bara göra det lilla. Jag hoppas att det blir ett leende i alla fall=))

  Kram till dig//Hannis

  SvaraRadera
 4. Ja, det är fint att kunna dela med sig till de som inte har så mycket. De flesta av oss har ju så det räcker och blir över.

  SvaraRadera
 5. Vilket fint inlägg!
  Vardag, närhet, historia och up to date. Allt presenterat med snygga bilder. Matkassen är ju en helt fantastisk idé! När man nämner IKEA kan jag inte låta bli att tänka på den danska IKEA-reklamen. Har du inte sett den så är det ett måste, Ett gott skratt som förlänger livet helt enkelt;-)

  http://martinreda.wordpress.com

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...