onsdag 11 december 2013

"Hej! Jag heter Nemi"

Bild tagen av veterinären. Ser ni den kala valpmagen?:-)
Här kommer ett kort på vårt hjärta som veterinären tog för ett par veckor sedan då vi var där för vaccination. "Hej! Jag heter Nemi" står det på deras sida under bilden och visst ser det väl ut som om hon skulle vilja säga just det?:)

Ja vår lilla hundmadame håller oss sysselsatta ska ni veta. Pölarna inne kommer titt som tätt (de e ju kaaallt ute!/Nemi) och de vassa tänderna sitter alltför ofta i mitt ben eller på annat olämpligt ställe. Vi märkte en skillnad på henne när hon var 12-13 veckor, då blev hon tuffare och svarade upp mot oss. Inte ovanligt just då tydligen. Så vi får ha många långa samtal ett antal gånger per dag med henne om vad man får göra och vad som är "nej!". Men hon är också en riktig gosegris som älskar att sitta i knä och att kramas, och allra bäst är det när husse är hemma och kan gosa. Och så kul med en liten kille som leker med sina grejer på golvet, då vill Nemi gärna vara med. Inte alltid populärt hos Max dock. Men så sitter de tillsammans och tittar på tv och Max klappar på hennes päls samtidigt och då smälter man ju:)

Nemi har numera rätt långa ben och tassarna är stora i förhållande till resten av hunden så hon är en riktig klumpfia:) Häromdagen så skulle hon springa till mig när jag kom ut från badrummet, med golvet var halare än hon räknat med så hon gjorde värsta kullerbyttan, hehe. Hon åker med full fart in i möbler, väggar, oss, eftersom hon är så ivrig och kroppen inte hänger med riktigt när hon ska stanna. och fem sekunder senare har hon glömt det och gör ett nytt försök....  Idag ska vi på hunddejt med springer spanielmatten, sist blev det ju inställt, och det ska bli så kul! Jag måste säga att jag verkligen saknat det här under de år som vi varit hundlösa; att träffa andra människor som också har hund och hitta på något. Visst play dates med barnfamiljer i all ära, men ni vet, jag och hundar alltså:-P


5 kommentarer:

 1. Hon är så söt lilltjejen. Jag minns och saknar valptiden så väldans mycket för det var så härligt med alla tokiga infall G.fick och all den klumpighet som du beskriver kommer jag väl ihåg. De är ju så söta och klumpiga då de far runt ;)
  Hoppas att din syster mår bättre nu. Alltid tråkigt när nåt sånt händer.
  Det ska bli så spännande att få öppna julklappen som inte hunnit fram till mig än men den kommer väl förhoppningsvis innan jul. Jag lovar att lägga ut bild så snabbt som möjligt. ( Även fast jag tänkt ta en liten paus i bloggandet nu då jag känner mig lite utsatt där för tillfället )
  KRAM ANNA

  SvaraRadera
 2. Hon är verkligen så söt, kan se framför mig hur hon och Max sitter framför tv:n och den där lilla klappen kommer. Förstår om det känns i hjäratat;)
  Hoppas du har en fin kväll här har paketet från julswapen anlänt och jag väntar med spänning på att få öppna det,)
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 3. Men åh så söt hon är! Helt otroligt :)
  Kram.

  SvaraRadera
 4. Men åh såååå söt!
  Postade mitt paket idag till julswapen. Blev en dag sen mend tanke på VAB igår men den bör ju komma fram imorgon:)
  Ska bli roligt att se vad min tomte hittat på:)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jisses vilken sötnöt! Nu blir man ju sugen på valp igen, minus "olyckorna" då ;)
  Kram!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...