måndag 16 december 2013

Julswap - Avslutning

Då är det dags att knyta ihop säcken och avsluta årets julswap. Paketet nedan är det jag skickade och bilden på det tillhörande rimmet lånades inne hos min mottagare. Undrar om hon redan listat ut att just jag var hennes tomte?:)

Nu har visst alla visat sina presenter på bloggarna, hur kul som helst att se. Då återstår bara för mig att avsluta årets julswap. Åh vad roligt att ni var ett litet gäng som ville vara med! Stort tack till er! Jag har haft jättekul ska ni veta och jag hoppas givetvis att även ni andra  deltagare uppskattat swapen och att ni kanske vill vara med igen om det blir? Det har också varit roligt att få upp ögonen för ett par bloggar jag tidigare inte kände till. 

Det finns några grejer som jag lärt mig inför en eventuell nästa gång, och det kan också kanske hjälpa någon annan som vill genomföra någonting liknande. Jag mailade faktiskt en tjej som enligt sin blogg haft en julswap för några år sedan, men då jag inte fick något svar fick jag improvisera fritt. Det här har jag i alla fall lärt mig:

Det bästa man kan göra är att starta redan under tidigare delen av november och förhoppningsvis få ihop fler deltagare. Å andra sidan kanske det inte får bli för tidigt heller så att någon glömmer bort/ångrar sig när lottningen redan är gjord. Ni som deltog denna gång gjorde verkligen vad ni kunde för att värva fler, ni tipsade på era bloggar om swapen och det är jag så tacksam för. Men som sagt, det kom igång sent (jag började med att leta efter en swap att delta i för att sedan inse att jag fick fixa den själv:-)) och utifrån det så blev det ett härligt litet gäng. 

Jag ska också försöka vara lite tydligare med att temat bör följas. Den här gången var det inredning med julinspiration.Förvisso kan man tolka det ganska fritt, men det ska helst finnas en logik med.  Ett tema ger en hjälp på vägen för den som ska välja present, och det är lättare att ställa relevanta frågor som bloggarna ska svara på.

Sedan det här med priset då. Det där med pengar är ju alltid svårt, man behöver hitta en nivå som gör att det inte blir för dyrt samtidigt som det ska gå att finna något vettigt för den summan. I år var det hundra kronor plus porto som gällde och för att det inte skulle vara orättvist var det minst hundra, alltså hellre 110 än 80. Målet är såklart att alla ska känna att de investerat lika mycket som de fått tillbaka. Portot ska alltså ligga utöver den hundralappen, men man kan ju styra själv hur pass tung eller stor present man kan tänka sig att sända.

Som helhet var det en kul grej och jag hoppas att detta kan bli lite av en tradition! Ni får gärna maila mig eller lämna kommentarer här till inlägget om ni har några synpunkter, klagomål, tips på vad som kan förbättras...:) 

Och nu mina damer så ska det då avslöjas vem som var just din hemliga tomte. Har du gissat rätt?:)

Cramer cramar om kultur -->  Tant Anna
Tant Anna --> På Selmas gata
På Selmas gata --> Choices by Annie
choices by Annie --> Anna- i- dungen
Anna- i- dungen --> Coconut Grove
Coconut Grove --> Only Female
Only female --> Cramer cramar om kultur

 Tack för i år och GOD JUL! 


6 kommentarer:

 1. Din julswap verkar så kul, synd att jag missade den.

  Sv. vi har en ullig gullig vit mellanpudel. Kram.

  SvaraRadera
 2. Åååå jag gissade nästan att det var du. Rimmet avslöjade dig;) Tack än en gång, fantastiska saker, ska bli så roligt att duka med dessa i år. Tack än en gång för en mycket bra anordnad julswapp ser fram emot att delta nästa år.
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 3. Det är du som ska ha ett JÄTTETACK för att du tog dig tid och ork att anordna det hela. Det var kul och jag hoppas verkligen att det upprepas nästa år och att vi blir fler som deltar. Kram och tack till alla som var med och bytte klappar i år :D ANNA

  SvaraRadera
 4. Haha, jag förstod på rimmet att det var till Annie!
  Klockrent rim från dig!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 5. Jag älskade idén, aldrig hört talas om det innan. Och det var jättekul att vara med, även om det var väldigt svårt! Men det verkar ju ha blivit bra till slut ändå :)
  Jättebra fixat, verkligen!
  Kram kram!

  SvaraRadera
 6. Stort tack för att du ordnade detta så bra!
  KOmmer definitivt hänga på nästa år:)

  kram!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...