Muffinsarna är så goda med havre och kardemumma, receptet har jag tjatat mig till av Max förra förskolefröken Sandra. Jag trodde verkligen att jag skrivit ned det här på bloggen tidigare, men nu hittar jag det inte. Det kommer nedan för er som är intresserade. Dock var de liiite för söta, så jag skulle nog haft en aning mindre socker i. Men mums!
Fröken Sandras havre-och kardemummamuffins:
12 små eller 6 stycken stora muffins. Ugnen ska stå på 220C
2 ägg
2 dl socker
50 g smält smör
3 dl mjöl (jag använder Dinkel när jag bakar)
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/4 filmjölk (eller yoghurt)
Fyllning:
1 dl smält smör
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker
2 dl Havregryn, gärna fiber
1 1/2 - 2 tsk stött kardemumma
Vispa ägg och socker poröst och rör sedan ner övriga ingredienser. Gör sedan fyllningen. Häll först i smeten i muffinsformarna och klicka sedan i fyllningen.
Grädda i 12-15 minuter.
Ett lättbakat bakverk som både stora och små brukar uppskatta!
Oj så goda de såg ut! Är innen i en muffinsperiod, det är ju så lätt att sno ihop en halv sats att ha till kvällskaffet ;) Så de där måste testas! Vi dricker gärna te till lunchfikat eller på kvällen (efter kvällskaffet, för det måste man ju ha hihi) Har precis upptäckt tjusningen med chai, gärna Bombay chai med mjölk och socker. Nom! Kusmi är också suveränt, eller ett hederligt Earl Gray.
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kramis!
Älskar muffins och kardemumma :)
SvaraRaderaJag fick receptet av dig via bloggen för länge sen... Men det var nog fröken gredelin! ;) väldigt mumsiga! Fast min favorit är dumle med noblesse! Kramar
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera