onsdag 3 april 2013

DIY - pärlförvaring

Ögat är fortfarande inte helt bra märker jag, men jag är full av blogginspiration så det får allt bli några inlägg ändå. Jag tänkte visa mitt senaste "DIY" (Do It Yourself) som jag pysslade med igår.

Det här har jag sett i några olika bloggar (bland annat superkreativa Pastill-bloggen) och tyckte att idén var fin. Jag ska göra några stycken till Max men den första, "testburken", får bli min.

Som ni som är föräldrar säkert har märkt så dräller det gärna in små figurer av plast, bland annat genom Kinderäggen som är M:s favorit och ofta lördagsgodis hos oss. De hamnar gärna lite överallt och känns oftast helt onödiga. Men kanske kan man använda dem till något vettigt? Ja varför inte söta burkar som man kan fylla med braigheter?

Jag använde mig av en honungsburk som vi nyligen tömt och så en flodhästflicka på toppen. Måla dessa i samma färg och sätt ihop. Svårare än så är det inte! Jag tog en kopparfärg som vi hade hemma men annars är det läckert med glada färger som gult, turkost, rosa...

 För att få den lite mer pimpad så fäste jag ett elastiskt snöre runt om och trädde dit ordet pyssel. Här ska mina små pärlor förvaras har jag tänkt mig. Kul och enkelt och framöver ska jag göra några till, då väljer jag en aning större burk så att Max kan förvara lite smått och gott i dem. Perfekt som legoförvaring eller kanske en smyckesask för den som vill. Jag tänker mig att det skulle vara fint med ett par legobitar eller någon liten bil på toppen också.

21 kommentarer:

 1. Svar
  1. Visst är det! Äntligen lite nytta med alla smågrejer som alltid verkar hamna precis överallt här hemma:)

   Radera
 2. Vad fint!! Jag gillar kopparfärgen. :) Har sett flera sådana häftiga burkar, men aldrig testat att göra en egen. Nu måste jag ju bara testa. Figurer finns det gott om i vårt hem. :D

  KRAM och krya på ögat! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja med tre barn så antar jag att ni har en "samling" av dessa. Kanske en legogubbe på toppen?:) Kram och tack!

   Radera
 3. Oh tack fina du!

  Håller helt med, det är som att själen inte riktigt hinner med. Och jag känner exakt som dig, avskyr hettan, den är riktigt jobbig faktisk. Hösten älskar jag :D

  Tack för titten, hoppas du får en fin kväll. Kramar

  SvaraRadera
 4. Läckert! Jag gillar att titta på andras pyssel, men själv är jag inte så pysslig av mig. Det ska vara mer rejäla grejer, som ett tyg som man kan stoppa i symaskinen....:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker nog att det superpyssligaste av allt är att vara flink med symaskinen! Då kan man ju göra nästan vad som helst:)

   Radera
 5. så fina...får nog göra en variant på det där med .
  tack för inspiration.

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tyckte att den blev helt okej, och det bästa är ju att med lite fantasi så kan man ju använda nästan vad som helst:) Kram

   Radera
 6. Jättefin! Jag är rätt sugen på att göra någon variant till mitt arbetsrum.... Kanske börjar bli dags nu... :)

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser jag fram emot att få se i din blogg, du brukar alltid få till allt så snyggt! *Kramar tillbaka*

   Radera
 7. Tack för din rara och omtänksamma kommentar hos oss. Jo det finns en mor, men hon har kämpat flera år och har nog inga krafter kvar. Det är en av anledningarna till att jag kämpat så för att få in far någonstans där han kan få omsorg och tillsyn, utan att känna att han är en tung börda. Det kommer in så mycket känslor när man ska hjälpa sina gamla föräldrar och det är en svår balansgång! Omsorg, kan de lätt uppfatta som att man lägger sig och ska bestämma över dem. Far är glad och tacksam för hjälp med myndigheterna, men mor tycker att jag lägger mig i och går emot för att visa att hon fortfarande bestämmer. Det som borde vara enkelt och självklart, blir helt plötsligt väldigt komplicerat och känsligt.
  Kram Melodys matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vilken situation:-( Har tidigare om åren jobbat mycket på olika boenden, främst inom demens. Där märker man rätt tydligt att kvinnor vars män blir sjuka håller i bra mycket längre än män vars kvinnor blir det. Ja nu generaliserar jag såklart, men tendensen är ändå så. Ofta har kvinnorna nästan kört slut på sig själva innan situationen förändras tyvärr, det känns som om det ligger en stolthet i att orka så länge som möjligt.

   Jag tror att mina föräldrar skulle reagera precis som dina om det läget uppstår i framtiden och det är inte lätt att gå emot dem även om man själv ser vad som är rimligast...Jag hoppas att det blir så bra som möjligt för er alla, vad skönt att du har man och barn som kan stötta dig iaf! Kram

   Radera
 8. Vilken underbar balkong ni har och vilka sööta små tavlor! Smart pysseltips, hade jag aldrig kommit på själv... Lite roligare att hålla reda på småsaker och sådant..

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Du får be dina tjejer samla ihop några figurer var och så ger du dem varsin syltburk att måla. Både aktivering och förvaring på en gång:) Kramar!

   Radera
 9. Men, åh, så fint! Vilken underbar ide'! Det vill jag absolut prova. Tänk att göra flera stycken för allt småkrafs som bara dräller runt och sedan ställa burkarna i fina rader, så att skrotet blir vackert att se på.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker absolut du ska prova! Lätt som en plätt = mitt favvopyssel:) En idé är ju att använda figurer/saker som passar med innehållet. Kanske en fingerborg på toppen av sykitet eller något litet sött "krafs"-smycke till smyckesasken. Då ser man lätt vad som är i varje burk! kram

   Radera
 10. Vilken söt, sådan ska jag nog också ge mig på!
  Kram Helena

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...