onsdag 17 april 2013

Om Bloggskolan (och det enklaste av pynt!)

Knappast något nytt (inte ens nytt för den här bloggen) men så enkelt! Vira lite mönstrad tejp runt värmeljusen och ställ varje ljus i ett transparant dricksglas/ljuskopp och vips så har du en kul dekoration på bordet!  Eller gör som jag, ge den till någon som behöver muntras upp! 
  
Jag har ganska nyligen testat Bloggskolan av Clara Lindström, Frida Ramstedt och Anna-Karin Nyberg. Såg på en större blogg att ämnet diskuterades och därför tänkte jag att jag skulle skriva vad jag själv tyckte. Innan  jag provade den så försökte jag finna några "recensioner" men det var svårt att hitta något konkret och därför känner jag att det kan vara värt att skriva om mina tankar efter att ha läst igenom de olika avsnitten. Det blir ett ganska långt inlägg dock...

Först vill  jag säga att Bloggskolan nog är perfekt för den som precis startat upp/planerar att starta en blogg. De första avsnitten handlade bland annat om att välja ett bra bloggnamn och det är säkert tänkvärt för den som inte startat någon blogg än.

Själv är jag inte så intresserad av bloggar som  heter "Familjen Larsson" eller "mamma till fem", men det är ju för att jag sällan läser bloggar som handlar alltför mycket om bara familjelivet. Då ska bloggaren vara  riktigt duktig för att fånga mitt intresse, ofta är det väl mest den närmaste släkten som vill veta precis allt som ens barn gör. Däremot så gillar jag "livsstilsbloggar" som förutom barn och familj även inkluderar lite inredning, mode, etcetera. Men det är alltså min personliga preferens! Fast som sagt; att välja bloggnamn är ju väldigt basic och inte så intressant för den som redan bloggat ett tag.

Har man gjort det så har man ju också lärt sig vissa saker. Som att inte lämna "spam" i form av länkar till sin egen blogg. Att se till att få bra bilder. Ja dylika ämnen som nog de flesta av oss redan har koll på. Lite ironiskt dock att några av de största bloggarna har absolut sämst bilder, exempelvis Englas Showroom. Men ja, självklart så uppskattar man som läsare en fin och tydlig bild som är kopplat till  inlägget på något sätt.

Nu när jag bytte blogg så bestämde jag i förväg att jag vill blogga om inredning, DIY, inspiration i olika former, kort sagt, det jag själv vill läsa om. Då försöker jag också närma mig andra bloggare i den kategorin, helt enkelt för att det i första hand är sådana bloggar jag själv läser. Men det ÄR svårt att "synas".  Jag har tagit lärdom av den förra bloggen och skriver nu beydligt kortare inlägg (oftast i alla fall, detta är ett undantag) och försöker också tänka på att blanda inläggen så att det inte blir för ensidigt.

 Bloggvärlden är stor och spännande men också en djungel och jag kan lägga ner en  god stund på ett inlägg och knappt få några kommentarer medan jag kikar in  hos någon som skriver tre rader om vädret och livet och får 30 kommentarer. Det kan kännas lite orättvist ärligt talat. En dag roade jag mig med att räkna antal kommentarer som jag lämnade i andra bloggar. Det blev 28 stycken. Ändå fick jag inte mer än kanske fem stycken "tillbaka". Så antingen gör jag något fel trots att jag lämnar alla dessa kommentarer, min blogg kanske är för tråkig? Jag har registrerat mig på olika blogglistor och även använt Facebook för att synas, men ändå så generar det ganska få besökare. Genom bloggskolan hade jag hoppats få lite nya tips och idéer men det tycker jag väl inte direkt att jag fick. Visst fanns det bra och nyttiga avsnitt, men som helhet så känns det inte så intressant för den som redan bloggat ett tag. 
  
Hemtrender-Jenny  hoppades på en "Bloggskolan 2" och det kanske blir lite intressantare. Annars känns det mer som nybörjarkunskaper. Dessutom pratade Underbara Clara väldigt fort och det upplevde jag som lite stressande. Trendenser-Frida var däremot mycket behagligt att lyssna på. En mycket bra idé med en bloggskola dock, det ska tjejerna ha en eloge för!

Har du provat Bloggskolan?  Vad tyckte du? Vad skulle du vilja lära dig mer om i bloggsammanhang?

4 kommentarer:

 1. Japp, jag har gått den också! Tyckte som du att en del var basic, men en del tips inför min företagsstart kunde jag plocka upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att du kände att du hade lite nytta av den! Nu betalade jag bara 149 kronor och det kunde väl vara ok, men jag hade varit väldigt missnöjd med ursprungspriset i förhållande till vad jag tyckte jag fick. Kul dock att läsa andras åsikter! Kram

   Radera
 2. Intressant med en recention, jag har inte provat själv. Jag kommer tillbaka till min blogg, men behöver lite tid att ladda om, få pusselbitar på plats och tänka över livet ett tag! Fortsätter läsa som vanligt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland behöver man nog göra som du, stanna upp lite! Jag har ju förstått via din blogg att du känner att det är en del som behöver förändras och det gör man ju inte i en handvändning direkt. Hoppas att du har bra vänner och människor runt dig att bolla dina tankar med! Kram!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...