måndag 22 april 2013

Dop på Hammarö och familjen tidsoptimist i farten igen...

Hammarö kyrka, Karlstad stift. Fantastiskt vacker kyrka som var så fin även på insidan.

Kyrkogården hade ett fantastiskt läge... Precis bredvid Vänern.

Församlingshemmet som var jättemysigt med kakelugnar och stora vackra rum med gamla fina möbler. 


Nu har vi kommit hem igen efter en helg i Värmland. Det blev lite stressigt dock då vi körde direkt till kyrkan hemifrån (tror det var cirka 25 mil)  och på något sätt lyckades vi missberäkna tiden helt
. Vi har tydligen inte använt Gps:en sedan det blev sommartid och av någon anledning kopplade ingen av oss att det inte stämde med tiden utan  vi trodde att vi hade gott om tid. Jo tjena!

Vi stannade några gånger efter vägen, tog det lugnt och skulle ändå vara där i lagom tid... Det var först några mil  innan vi kom fram som vi verkligen fattade att det inte stämde alls och sista biten fick P tokköra, han var alldeles sammanbiten och väste irriterat att "varför händer detta ALLTID när vi ska göra någonting?!" Och Max i baksätet är ju inne i värsta "varför då?"-åldern och skulle givetvis ställa en miljon frågor samtidigt som jag insåg att vägbeskrivningen jag fått gällde om man kom från andra hållet... Två minuter innan vi skulle vara i kyrkan så irrade vi fortfarande runt och jag hoppade ur bilen och sprang fram och frågade folk jag såg och skyltarna visade inte... Det var SVETTIGT!

Jag har ju bott i Karlstad under några år (kommer från ett samhälle några mil därifrån) och känner till stan hyfsat men Hammarö kommun som gränsar till K-d har jag varit i ett fåtal gånger bara. Ett av mina få minnen från ön är när jag och Lovis tävlade på brukshundklubben där och det gick så dåligt att till och med domaren tyckte synd om oss...:)

Ja, fram kom vi till slut och fick smyga in så tyst vi kunde (inte lätt när det är i en kyrka för altaret och det är ju liksom rakt fram från dörren sett. Men vi såg det mesta av ceremonin i alla fall :-)) Lilla F blev döpt, hans morbror läste en egenskriven dikt och hans mamma sjöng så fint för oss alla. Sedan var det fika i församlingshemmet och ännu senare smörgåstårta hos familjen Wall inne i Karlstad. Max hade så kul med dopbarnets storebrorsa P, han och M är lika gamla och oj vad de busade! Vi åkte vidare till mamma och pappa och sov kvar där innan vi via Åtorp och farmor drog oss ner mot kusten igen.

Max hemma hos mormor och morfar där han har en egen sandlåda. Han är duktig på att leka själv numera och kan sitta länge och köra med sina bilar , bara någon finns i närheten då för annars är han inte nöjd.
Nu är det ny vecka och nya plågor höll jag på att skriva, hehe:) Fick ett mail via facebook igår, det var en tjej jag gick i parallellklass med i gymnasiet som hörde av sig. Hon gick bara där nåt år innan  hon flyttade utomlands så vi har inte setts på mååånga år nu, men hon kommer ursprungligen från den här lilla staden där jag bor nu och har sin familj kvar. Nu undrade hon om vi skulle ta en fika i veckan. Kul! Men lite "pirrigt" också, tänk om vi inte har något alls att prata om?:-)

4 kommentarer:

 1. <3 Tack söta du för din hälsning!


  STOR KRAM

  P

  SvaraRadera
 2. Jag ser din hälsning nu, jobbar nämligen natt!
  Tur ni kom och hann se lite av dopet iallafall!
  Min OM tröja är också lite stor i ärmarna, men jag brukar vika upp dom, men lite synd är det allt!
  Kram Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var tur det, så långt som vi åkte för att vara med hade det ju varit redigt snöpligt att missa det.

   Ja, jag tycker den var onödigt stor! Har en i ull också som jag trivs kanon med, ska försöka sälja min rosa eftersom jag inte använder den då den känns så klumpig!

   Kram!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...