tisdag 16 april 2013

Om att starta en förskoleblogg

Nu skulle jag vilja höra era tankar! Som jag tidigare berättat så går Max på en liten mysig waldorfförskola som också är ett kooperativ, det vill säga; vi föräldrar är väldigt engagerade i verksamheten. Det kan verka "jobbigt" men man får samtidigt mycket positivt tillbaka. De huserar i en trävilla med en trevlig trädgård att leka i. I Max grupp är de fem barn. All mat är ekologisk och lagas i det lilla köket där man även bakar bröd. Barnen får uppleva årstiderna på ett sådant fint sätt, man har lyktfester, sommarfest, med mera. Det handlar mycket om lek, sånger, ramsor och om att ta  hand om varandra. Kort sagt, barnen kan inte ha det bättre!

På föräldramötet ikväll så diskuterades än en gång frågan med nya barn. Trots att kommunen brottas med långa köer (jo tack, det har vi fått märka!) så fattas det barn på Kotten. Många vet inte att förskolan finns. Jag föreslog därför att man skulle starta en blogg och där visa bilder från allt fint de hittar på, berätta om livet på  Kotten helt enkelt. Det skulle funderas på och jag hoppas att de nappar på idén då jag tror att många blir avskräcka av orden "waldorf" och "kooperativ" vilket är väldigt synd!

 Innan jag visste ordet av hade jag visst blivit ansvarig för den eventuella bloggen. Hade egentligen tänkt mig någon ur  personalen..:)

 Men i alla fall, nu undrar jag om  ni känner till någon riktigt bra "verksamhetsblogg"? Det behöver alls inte vara en förskola, det kan vara vad som helst, bara inte är en "privatblogg" utan mer en förening eller liknande. Vad tycker ni ska ingå och framför allt hur ska den spridas? Ni får gärna komma med tips och idéer, allt tas tacksamt emot! Tanken är ju att bloggen i förlängningen ska locka föräldrar/barn att komma till oss på Kotten. Jag har ju bara bloggat för min egen del och nu känner jag mig lite tyngd av stundens allvar:)

Kort sagt, era bästa "bloggtips" vill jag ha! Vad gör en blogg intressant? Hur få kontakt med rätt målgrupp? Vad skulle du vilje läsa om för att lockas att sätta ditt barn på den förskolan?

4 kommentarer:

 1. Å, vad spännande. Tror att en blogg kan blir riktigt intressant. Gör den lättöverskådlig med flera sidor/flikar som besökaren kan klicka in sig på. Berätta hur en specifik dag ser ut (så generellt det bara går), berätta i en annan flik hur förskolan arbetar med årstiderna, med färger, kompistema och så vidare. Tror du kommer att få till det riktigt bra.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack rara du! Både för uppmuntran och för bra förslag! Kram

   Radera
 2. Spännande och en rolig ide!
  Oftast lämnar man sina barn många timmar i händerna på andra människor och har inte så god insyn i vad de gör på dagarna så detta är en grej som fler förskolor borde hoppa på.
  En flik där föräldrarna intervjuas om varför de valde just denna förskolan, fördelar osv tycker jag skulle vara intressant, om jag nu hade haft barn i den åldern :)
  Lycka till / Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en bra idé! Jag är inte så duktig på att lägga till "flikar" men det var ju ett bra förslag att läsa om föräldrarnas val bl.a! Förresten, jag har ju "munken-boken"kvar, läste halva och kom sen av mig helt, du får hojta om du vill ha den annars behåller jag den lite till! /Kram

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...