tisdag 9 april 2013

"Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag..."

Nyaste tillskotten i vårt kök: muggar och skedar från Green Gate och assietter PIP Studio. Jag märker hur viktigt det är för mig att omge mig med vackra ting, kanske ännu mer när världen känns tråkig och grå.
De senaste dagarna har varit fasligt jobbiga. Jag har varit trött och varenda rörelse har känts som en stor uppoffring. Jag har frusit och känt mig sådär råkall ända in i märgen och fått svepa in mig i varmaste koftorna. Och denna ständiga orkeslöshet. Ja egentligen har det varit så sedan helgen började. Dimmigt och tungt. Jag har inte orkat vara närvarande annat än kroppsligt. Fått ställa in planerade möten. Stannat hemma när familjen gått ut. Sovit och sovit och ändå känt mig alldeles utmattad. Jag har känt mig oändligt sorgsen utan att riktigt förstå varför. Och så ikväll; inser att medicinen inte stämmer i dosetten. Skönt med en förklaring samtidigt som det är oroande att det gör sådan otrolig skillnad i mitt liv. Men nu ska det vända hoppas jag...
 Samtidigt har det varit spännande dagar då jag väntat på att få höra att en bebis blivit född, och så äntligen är han här!  Grattis bloggvärldens finaste Frida Fortissima och hennes J som nu har fått den allra sötaste lille killen!! Det är ett mirakel- varenda gång! Fast jag som bara har ett barn tänker att det måste väl ändå vara lite speciellt den där allra första gången. Alf Henrikssons berömda vers:

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och något alldeles oväntat sker
Världen förändrar sig varje dag
men ibland blir den aldrig detsamma mer 


Aldrig passar väl dessa ord bättre än när man blir förälder...

Samma Frida önskade att även den här bloggen ska bjuda på boktips och hur kan jag säga nej till något sådant?:-) Jag har precis sträckläst en bok som snällaste springer spanielmatten budat över till mig. Ett inlägg är på väg! Så mycket kan jag säga som att den boken verkligen gav mig en del viktiga perspektiv att fundera över...

Nu ska jag se om mannen somnat samtidigt som sonen eller om jag kan få lite sällskap här under filten? Just nu längtar jag efter en riktigt god vän och en kopp te och en lång pratstund i soffan. Och att alla tankar som snurrar runt i huvudet ska kännas klarare snart...9 kommentarer:

 1. Ja både och om dosetten, men inget vidare att du känner dig så nere.... Hoppas P inte somnat till hos Max(ååå jag vet hur lätt det är)

  Vilken lycka för Frida, så otroligt roligt och glädjande, ja för dom båda såklart :)

  Visst är det skönt att stoppa fötterna i vårskor... Måste få dom lite lite smutsiga... Lyser ju bright white om fötterna... Hihi


  Ta hand om dig
  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju nästan hopplöst att hålla sig vaken under nattningen! Vi brukar få väcka varandra efteråt:)

   VILKEN LYCKA! Vilken gåva!:) Jag känner mig alldeles upprymd av detta trots att vi aldrig träffats irl. Men det är så fint:)

   Kramar!

   Radera
 2. Ja, vissa dagar är ju så där, jobbiga och motiga. Man måste bara ta sig igenom dem och göra så gott man kan och utan att ha dåligt samvete. Och reflekterandet och tänkandet över livet.....ibland är det tunga tankar och ibland kan de vara väldigt befriande att komma till insikt. Tanken är fri men måste ändå kontrolleras och vara mestadels av positiv anda! Men ibland är det svårt och så får det vara!

  Bra att du hittade en orsak i alla fall, hoppas du mår bättre nu! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu mår jag bättre! Och det är väl som du säger, det hör till livet att reflektera. Kanske är det en bra egenskap att vara en sådan människa som gör det och inte bara rusar vidare som en ångvält? Tack för dina tankar!

   Radera
 3. Tack fina du för den fantastiska kommentaren på mitt inlägg. Det du skriver är så träffande med Davis-tavlan, Vee Speers mm. I bland är allting bara knäppt, att vi alla försöker vara så unika, men ändå ser det likadant ut. Jag brukar fråga mig; gillar jag verkligen det här??

  Men å andra sidan är det skönt att få tycka och tänka, köpa och förändra utan eftertanke. Bara man tänker till ibland. Eller hur?!

  Ha en fortsatt fin vecka. Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har ju märkt att mitt köpbeteende liksom förändrats iom bloggläsandet. Man ser en produkt om och om igen och "hemma hos henne" är det så snyggt och plötsligt har man köpt det. Och så tittar man sig omkring och ser ett hav av likadana grejer. Men det är ju helt sant att det ibland är så skönt att få koncentrera sig lite på något som är "Ytligt". Bara gå på magkänslan och dona och pyssla hemma utan annan anledning än att det är avkoppling! Intressant ämne du tog upp! Kram

   Radera
 4. Har oxå gått o spanat på det porslinet till o från men kommer alltid fram till samma slutsats: jag har inte plats med mer porslin ;)
  Tråkigt att höra att du inte mår bra, saknar dig och alla andra godingar där ute och att sitta inlåst i en skrubb hela dagarna när man älskar att möta människor känns sådär men förhoppningsvis får jag om ett tag rutin på det jag gör och kan börja gå ut igen. Hoppas det inte dröjer så länge till vi ses igen. Jättelessen att jag inte hade möjlighet att komma ifrån idag men jag är fullständigt övertygad att M var minst lika bra :)
  Kul att du gillade boken, den ger en verkligen massor av tankar, på hur bra man har det egentligen och vad som betyder något här i livet.
  Hoppas du piggar på dig och att vi syns snart, kramar.
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt underbart, och ännu finare är det nya mintgröna! Jag var inne och tjatade på Presentboden att de skulle ta in det:) Enda stället jag vet att de säljer Green Gate här i stan, men i Stenungsund finns det en butik som man bara vill gå loss i!

   Ja det var tråkigt att du inte kunde komma men jag vet att ni har galet mycket för er! Jag och M funderade på om vi kunde klona dig så att du kunde både jobba med plan. och med oss brukare:) Det kändes som om mötet idag var positivt och vi har nu under em fått reda på att G.O beviljat hjälp VARJE gång P är sjuk *stor sten föll*

   Vi ses snart hoppas jag, tomt utan dig, men ta det lugnt så att du orkar nu!! Kramar

   Radera
 5. Härligt att det gick bra hos läkaren o att du fick det svaret du kämpat för av G. Önskar oxå att jag kunde klona mig men nu har jag bara en kort arbetsdag kvar så är det helg, välbehövligt med ett par lediga dagar. Vi ska bygga altan så jag ser verkligen fram emot det. Ska fota så du får se bygget när vi ses. Kramiz
  ps. har köpt ett par äggkoppar fr G.G. och tänkte köpa två stycken lite då o då, vi saknar snygga äggkoppar så det har jag ju plats till *ler*

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...