tisdag 12 november 2013

Fina Marie!


Jag kämpar på med fotokursen och Emelie är verkligen både pedagogisk och superduktig. Till den här uppgiften hade jag som läxa att lära mig mer om bemötandet av modeller. Där kan jag verkligen bli bättre, men det är svårt att få någon att känna sig avslappnad när jag själv ännu inte tycker att jag har full koll på vad jag gör. Jag hoppas att  jag kommer att bli bättre på det med tiden, än så länge lägger jag mycket mer fokus på inställningarna kontra miljön än på själva modellen. 

Bilderna ovan fick inte bli bland dem jag sände in, men däremot så har jag skickat dem till Marie som tack för att hon var världens mest tålmodiga och glada modell trots att korten togs samma dag som stormen Simone drog in och det verkligen vräkte ner ute där vi först testade att vara...:)  

En sak jag tänkt på är vad bloggandet betytt för många av oss. Genom bloggarna har en del kvinnor tagit chansen och kunnat starta eget inom bland annat fotografering, det är en fantastisk reklamkanal, och dessutom fått supersnabb respons på ett sätt som knappast skulle ske annars. Bilderna blir alltmer viktiga i bloggar och utan bra foton så blir bloggen inte lika intressant, i alla fall inom vissa genren. Om man ser till inredning och de stora bloggarna, som House of Philia t.ex. så gör de vackra interiörbilderna minst 50 % av bloggen i mina ögon.

När det gäller mig själv så tror jag inte alls jag skulle ta särskilt många bilder om det inte vore för bloggen. Nu kan jag vara någonstans och tänka att "det där skulle passa bra som bloggbild". Att jag sedan aldrig har med mig kameran i det läget och ju inte heller har någon mobilkamera- det är ett helt annat ämne..:) 

Vad säger ni som bloggar, hur viktigt är det för er att ta bra bilder, eller bilder överhuvudtaget? Och ni som inte bloggar, är det viktigt att de bloggar ni läser har bra/ många bilder?

4 kommentarer:

 1. Jag har fotograferat sen jag var tonåring så för mig är det ett stort intresse. Dock så är jag inte så fokuserad på tekniken och perfektion när jag fotar till min egen blogg. Då är det mest för att det är kul=))
  Sen tycker jag att foto är viktigt, lite beroende på vad det är för typ av blogg. Om det är ren en inredningsblogg så är det ett måste. För inspirationen. Är det mera en dagboksblogg så gör det inget om det inte är foto jämt men en bild förstärker ofta texten.

  Däremot så behöver inte alla bilder vara proffsiga och perfekta för jag kan tycka att det är fint med det operfekta ibland.

  Fina bilder på din vän!!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Så ska det stå om det är en ren inredningsblogg=))

  SvaraRadera
 3. Behöver jag säga vad jag tycker om bilder i bloggar? ;-)
  Skämt åsido, jag tycker bilder är jätteviktigt i en blogg. Där kan man (nästan) utan ord beskriva en känsla, eller ett budskap. Sen behöver bilderna inte alltid vara "perfekta" i mina ögon för att uppfylla det.
  Mina bilder just nu är väl långt ifrån perfekta, eftersom jag knappt bloggar för det första, sen är det bara tråkiga renoveringsbilder. :-)

  Tack förresten för dina fina ord om min hälsa (eller ohälsa kanske?). Jag mår mycket bättre, men visst har jag dagar där allt är kaos i huvudet, det måste man visst ha för att uppskatta de bra dagarna...;-)
  Kram, Cissi

  SvaraRadera
 4. Tycker det är jättekul att fotografera men jag famlar mig fram. Har emmelies webbkurser som jag försöker lära mig, men det är inte så lätt när minnet är på semester. Men visst är det kul att kunna leverara bra bilder tillbloggen. tycker dina porträttbilder är jättefina. Vet du vilket objektiv och vilken brännvidd du använde?
  Kram Helena

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...