lördag 21 april 2012

Gör en egen "gå-bort-gåva"!Eftersom Max har feber så blir det hemmahäng för oss den här helgen. Med andra ord helt perfekt att pyssla lite, kanske göra i ordning något som är bra att kunna plocka fram vid något tillfälle när man är bortbjuden och inte har tid och ork att fixa med en "värdinnegåva" just då. Tänk vad härligt att bara kunna ta fram något ur gömmorna:-) Det här pysslet är enkelt och roligt och blir till en perfekt gå-bort-present!

Du behöver:
En konservburk med en "ringöppnare" på locket.
Fint papper, eller kanske en vacker servett.
Decoupagelack om du vill göra utsidan lite mer tålig
Ett bra lim/klister eller om du så vill, dubbelhäftande tejp.

Gör såhär:
Nästa gång du ska nyttja en konservburk så öppnar du botten med en konservöppnare och låter alltså locket sitta kvar. Rengör burken noggrant.
Se till att allt tidigare omslag är borta så att det bara är "metallytan" kvar. Klipp ut pappret, limma baksidan och vira runt burken. Själv limmade jag också på den utklippta stjärnan för att få till den "marina" silen. Låt torka så att den sitter fast och lacka gärna med ett lager decoupage. Vill du dekorera mer så använd gärna ett vackert band att knyta runt, eller varför inte pynta med fina pärlor eller annat. Låt fantasin flöda! När burken är färdig så lägger du i något i den, till exempel godis eller en liten sak. Limma sedan fast botten och vänd på burken.

Voila! Du har en fin present att ge bort!
1 kommentar:

  1. Tack för kommentaren! Vad pyssligt och grejig du är. Älskar det och eftersom jag är helt fantasilös kan jag spana in din blogg :-)

    Visst är boken underbar! Älskade den från första stund. Har inte heller hunnit se filmen ännu. Men ska. Om du hinner först måste du berätta vad du tyckte!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...