fredag 21 mars 2014

Skämmes Stig Kakel, Hisingen! (Kakeldaxgruppen)

Den här bloggen handlar om inredning och boende och i de termerna inkluderar jag mycket. Jag älskar när butiker ger bra service, men när de inte gör det, då varnar jag gärna för den butiken, vilket jag ska göra nu! Att ge bra service är egentligen inte så svårt när allt går rätt till, men det är när man får problem som butiken verkligen visar vad den går för....

Scenario: När mamma var här för ett tag sedan så tog jag med henne till Stig Kakel på Hisingen, en butik som tillhör Kakeldaxgruppen. De håller på att göra om köket hemma hos sig och vi tänkte att utbudet är större härnere. Mamma blev så glad när hon hittade det hon sökte och medan hon stod i kassan och skulle betala satte jag mig och läste några tidningar som fanns. När hon nästan var färdig gick jag dit och såg då att han slagit in ett i mitt tycke alldeles för högt pris. Jag frågade henne om det (killen i kassan var inte där just då utan hade gått för att hämta något) och hon sa lite osäkert att hon ju köpt några tillbehör. När vi kom utanför dörren så kikade hon dock närmare på kvittot och såg att hon fått betala nästan en TUSENLAPP för mycket!

Jodå, denne Johan hade alltså slagit in dubbla moms. Först förnekade han det och ville inte ens titta på kvittot, han kom med diverse konstiga ursäkter, men till slut, efter att mamma fått bli riktigt bestämd (ska kunden verkligen behöva bråka om det?!) så ja, han såg ju att det blivit tokigt. Hans förklaring: "vi använder samma fakturaunderlag för både privata och  företagskunder"... Jaha? Ska man inte vara ÄNNU mer noggrann då så att det blir rätt?

Han gav henne ingen vettig ursäkt heller utan kändes bara allmänt arrogant, och dessutom kunde han inte betala tillbaka tillbaka pengarna direkt utan det måste man göra via kortet vilket gjorde att det tog några extra dagar att få dem tillbaka. Det vet jag är ett vanligt förfarande och inget han kunde rå för- MEN även om nu min mamma inte tillhör de  fattigaste så kunde det ha slagit hårt mot en ekonomi att behöva ligga ute med en tusenlapp när butiken gjort fel.

När jag kom hem så tänkte jag mer på detta och kände att som han agerade så är det troligt att det kommer hända igen (eller redan hänt) och eftersom vi inte fick varken ursäkt eller en försäkran om att nästa kund skulle slippa detsamma så ringde jag upp ansvarig inom kakeldaxgruppen. Jag skickade in fakturorna och visade på felet och lämnade också mina kontaktuppgifter. Sedan får jag ett mail, och det är här jag känner att allt mitt förtroende för dem raseras:

"Hej hej!
 Jens heter jag och är butikschef på Stigs Kakel i hisings kärra
Har förstått att det varit e förvirrande situation i butiken här om dagen.
Har läst erat mail samt pratat med Johan.
 
Johan har agerat helt korrekt och jag kan bara beklaga om ni tror att han försökt
lura er på pengar. Han gjorde ett misstag men som rättades till.
Johan ger överlägset bäst service i butiken och han tog mycket illa vid sig när han fick höra att ni va upprörda."
Nej, ingen gång har vi sagt att vi tror att han MEDVETET försökt lura oss på pengar, men faktum är att det hände, och med tanke på den attityd som visas av både biträdet och chefen lär det hända igen! Och det sista, "han ger överlägset bäst service..." gör mig stum! (Vill inte ens veta hur de andra agerar om han är deras bäste) Skulle det vara en ursäkt? Vad spelar det oss för roll om han gav Kalle bäst service igår, och Greta imorgon, VI fick inte det och att ens använda det som ett argument...? Som ni märker så fick vi ingen som helst ursäkt ELLER försäkran om att det inte ska hända nästa kund. Framför allt så är det ju rent löjeväckande att påstå att "han har agerat helt korrekt...han gjorde ett misstag som sen rättades till". Va? Ja det rättades till efter att min mamma fått KÄMPA för det! Inte tack vare denne Johan, det kan jag lova... Och agerat helt korrekt? När? Måste ha varit i ett annat universum...

Jag skrev vad jag tyckte, men sa också att jag inte ser nån poäng med vidare kontakt i det här läget, kan de inte ta till sig misstaget så är det liksom inte så mycket jag kan göra. Igår såg jag dock att en av landets största bloggare inlett ett samarbete med Kakeldaxgruppen och då kunde jag inte låta bli att skriva om det som hände i en kommentar (som lämnades tillsammans med en länk till den här bloggen) Den kommentaren är nu bortplockad och när någon annan undrat varför så ser jag att de svarat: 


"Vi tar alltid kritik från våra kunder på stort allvar och ville därför prata med de berörda personerna enskilt för att reda ut det som skett.  

Självklart vill vi att alla våra kunder upplever att de får en bra service hos oss. Om någon har erfarit något annat uppskattar vi kritiken och tar den till oss i vårt kontinuerliga arbete för att förbättras.

Bästa hälsningar från oss på Kakeldaxgruppen"
 

Det enda jag kan säga är att de inte erbjudit oss någon som helst ursäkt, de har inte på något vis visat oss att de faktiskt tagit till sig kritiken, och jag kan bara avråda er från att göra affärer med någon som sköter kundärenden såhär uselt. Jag kan inte göra mer i den här frågan nu, som kund är man liten mot ett stort företag, men jag kan inte låta bli att tänka hur annorlunda det hade varit om denne person redan i butiken visat ett uppriktigt ånger...
5 kommentarer:

 1. En kompis till mig är på jakt efter klinkers och efter jag sett din fb-status kunde jag inte låta bli att berätta om detta för henne! Och så miste butiken en potentiell köpare!
  Ha en fin helg bästa T!
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Usch så tråkigt! Och synd med att bemöta det dåligt igen o igen! Att byggs upp sitt anseende tar tid sen gäller de ju o vårda det. Brister sprida snabbt och ger ju konsekvenser!

  SvaraRadera
 3. Tycket som du att det är ett mycket märkligt agerande från butikens ledning. För alla som jobbat inom serviceyrket vet ju att "kunden alltid har rätt" och med det innebär att man alltid visar kunder ödmjukhet och ber om ursäkt om misstag uppstått.
  Jättebra att du vågar stå på dig, något jag beundrar hos dig.
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 4. Hej Tanja
  jag heter Lasse och jobbar på Stigs Kakel sedan 13 år. Jag får be om ursäkt för det som skett. Du får gärna ringa mig om du vill prata 0705570078.
  Mvh Lasse Stål

  SvaraRadera
 5. Fick super bra hjälp av Johan när jag var inne förra veckan!
  Nu har vi ju faktiskt bara hört din historia plus att det inte ens är dig det gäller. Det är väl din mamma som borde klaga? hon har väl en egen röst.


  / NÖJD KUND

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...