tisdag 23 april 2013

Gör en vacker bordsdekoration

Jag ser alltid till att ha en bit oasis hemma, med den kan man göra fina blomsterdekorationer.
Jag älskar att kika i blomsterhandeln som ligger där vi bor, eftersom de alltid har så vackra dekorationer. Jag brukar dock sällan köpa en "färdig" kruka utan istället så låter jag mig inspireras till att göra egna. Både billigare och roligare!

Ica Maxi här i lilla staden säljer rosor i buketter om tio, jag valde en rosa när jag var där igår. Det räcker gott att ta den billigaste, den här kostade 39 kronor. Sedan blötte jag en bit oasis (låter den ligga ganska länge i vattnet för att riktigt suga upp) och klippte till varje blomma och stoppade ner med ett litet mellanrum. Viktigt att tänka på att göra den ganska låg om du använder den i dukningen, man ska ju kunna se och prata med varandra trots att det är blommor på bordet.

 För att täcka det gröna så använde jag vita stenar och för att få till ett mjukare utseende så letade jag fram ett gäng vita fjädrar som jag hade kvar sedan påsk. Den färdiga bordsdekorationen hade jag sedan till något särskilt men det får jag visa en annan dag.

Nu är det strax dags att bege sig till vårdcentralen och senare i eftermiddag kommer systeryster på besök. Max lär bli glad när det är moster som hämtar på dagis. Här hemma ser det ut som kriget så det första jag ska göra är att snabbstäda det värsta så att min betydligt mer  ordningssamma syster slipper få en chock:-)

 Ha en fin tisdag!

10 kommentarer:

  1. Så påhittig du är :) jag fick rosor av min man igår, han hade köpt dom i fredags för att ge mig på lördagen när jag fyllde år.. Men han hade glömt av dom?! Jag fick mig ett gott skratt så typiskt så jag är faktiskt inte förvånad!
    Vilken vacker kyrka som dopet ägde rum.. Skönt att ni med nöd och näppe hann :)
    Kram Sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja bättre sent än aldrig säger man ju:) Gulligt att ge dig blommor iaf, P är inte så bra på det kan jag säga. När jag läste detta så kom jag att tänka på ett inlägg jag skrev för flera år sedan om första gången jag fick blommor av honom, ska se om jag hittar och kan lägga upp det igen för det var lite lustigt faktiskt:) Ja kyrkan var fantastiskt fin, insidan var magisk! Kram!

      Radera
  2. Vitt & rosa är så fint ihop ;)
    Så vårigt och fint det det blev
    med de vita fjädrarna. Du gör ju
    de finaste sakerna hela tiden.
    Alltid så kul att kika in hos dig
    och se vad du hittat på.
    KRAMIS

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad söt du är som säger så! Tack:) Kramar!

      Radera
  3. Tjusigt! Jag blev så inspirerad av en annan inredningblogg häromdagen så nu missar loppisen de gamla ljusstakarna jag tänkt skänka. Behåller dem och färgsprayar istället.....:-)

    PS! Jag fick en mini sankt Paula av sambon i söndags för han vet att det är mina favvoblommor. Ibland är han bara för gullig...:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, ja bloggvärlden är livsfarlig på det sättet:) Jisses så gulligt av din sambo, tror inte min har en aning om vad jag gillar i blomväg...

      Radera
  4. Vad fint med rosa rosor! Är nyfiken på vad du använde dem till. :-)
    Tidsoptimist, det är inte jag. Kommer gärna tjugo min för tidigt istället, står och väntar irriterat! ;-)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du slapp vänta länge på att få se det:) Ja det är inget vidare att komma sent, då skäms man ju! Men vi är dåliga på att komma iväg hemifrån, nån har alltid glömt nåt som ska hämtas och så springer vi fram och tillbaka mellan bilen och hemmet... kramar

      Radera
  5. Vilket fint blomarrangemang. Önskar att jag var lika pysslig och duktig med inredning.
    Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad snällt att du säger det! Jag tycker att det är roligt att få tänka på vad som skulle passa bra ihop och så får jag en del inspiration från inredningsmagasin och bloggar. kramen

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...