torsdag 25 april 2013

Om en mäklare (hur man inte säljer en bostad)

Sötaste tvättbjörnsflickan kommer från H&M Home som verkligen har mycket fint i sitt sortiment och som vanligt när det gäller dem så är priserna bra. Jag beställde både mugg och tallrik i samma mönster.  Just nu får muggen agera kruka i vårt köksfönster. 

Som jag tidigare berättat så letar vi bostad nu. Ja det har vi väl gjort ända sedan flytten från huset, tanken var att den här lägenheten skulle vara en mellanlandning, men så har det kommit annat i vägen. Nu är vi däremot lite mer aktiva på bostadsfronten.

Det vi helst vill ha är radhus eller liknande, men det mesta är av intresse. Igår var det visning på en bostadsrätt som i och för sig inte uppfyllde kriterierna med uteplats och allt sådant men som var större än den vi har nu och dessutom nyrenoverad och så fräsch och fin vilket känns viktigt. Renovering är inte aktuellt efter vår tid som husägare. Been there...

 MEN! Jag har aldrig träffat maken till otrevlig och engagerad mäklare!!:-( Jag kände mig riktigt irriterad när jag gick därifrån. Det var bara vi och ett par till där så han hade knappast fullt upp men ändå brydde han sig nada om oss, frågade ingenting, var knappt intresserad av att berätta något utan vi fick "jaga" honom varje gång vi ville veta något och då svarade han lite kort på det och såg superuttråkad ut. Både jag och sambon är hyfsat sociala och försöker vara trevliga mot folk, men den här karln hade noll social kompetens kändes det som. När vi frågade om förrådsutrymme så sa han att det fanns både uppe på vinden och nere i källaren men han hade ingen aning om hur stora de var.

När jag ville se så hade han ingen nyckel. Då sa jag att det var ju dåligt att de inte lämnade det till honom. "Ja men jag kan ändå inte gå iväg när jag har visning". Nä sa jag, men andra mäklare brukar göra så att de då låser upp utrymmet under den tid som det är visning. "Nä det går inte". Och så inget mer. Inte "jag kan kolla upp hur stort det är och höra av mig", ingenting! Och då sa jag till slut att det är ju inte så lätt och buda på en bostad där vi inte vet riktigt vad vi köper. Det ryckte han mest på axlarna åt. Då gick vi därifrån.Ja nu var det ju givetvis inte bara mäklaren som var anledningen till att vi inte var med i budgivningen idag, men man kan ju säga att han inte direkt hjälpte upp situationen.

Nu vet vi i alla fall vilken mäklarfirma vi ABOSLUT INTE ska anlita här i stan. Han borde skämmas rent ut sagt. Pratade med en person som genast visste vem vi menade, han är tydligen känd för att vara dryg. Och vi som sålt och köpt några gånger de senaste åren och dessutom varit på ett antal visningar, kan än en gång konstatera att det gör stor skillnad vilken mäklare som anlitats. Tänk på det om ni ska sälja, se till att få tag i någon som är bra på att ta folk och som är intresserad av att verkligen få objektet sålt! Det gäller både när det kommer till annonseringen och till bemötandet av potentiella köpare.

Jag har tidigare skrivit om vad jag tycker man ska tänka på när man säljer sin bostad, HÄR hittar ni det inlägget. Ser nu att jag visst inte fått ihop den utlovade del två än, jag får ta och skärpa ihop mig snart:)

10 kommentarer:

  1. Mäklare är märkliga ibland :) dom jobbar ju dygnet runt så han kanske va lite trött ;) vi har stött på en märklig typ sen har resten varit kanon... Ja nu har vi ju inte flyttat så mycket men visningar har vi varit på en del...
    Nope packa ihop och flytta söder över ;) finns härliga fik på K-mässan ;) eller på min altan....
    Hoppas ni hittar något nytt snart :)
    Skönt att jag inte är den enda som panik städar, vi brukar ha rätt så ordning här hemma.. Förutom att lite plastlock, termosar ev potatisar ligger på golvet som N dragit fram...
    Sv: japp rosorna var från mannen, dom som han glömde i garaget...
    Nu måååste jag sova... Jobb imorgon!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja han kanske bara var lite trött:-) Ja jag skulle gärna bo i dina trakter, gillar ju kba, och din altan hade jag inte heller haft något emot att besöka:)

      Hoppas du har en bra dag på jobbet! Kram!

      Radera
  2. Vilken en! Hoppas ni hittar er den bostad som ni söker snart. Frost är vår första hund, jag hade hund som liten men det är ju bra längesedan nu :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har en bekant vars hundar heter Frost, Storm och Cloud:) Ja visst är det stor skillnad på att ha en egen hund som vuxen jmft med när man var barn och föräldrarna hade huvudansvaret. Söt som tusan är han iaf, din lilla vovve:)

      Radera
  3. Det är inte ok tycker jag! Om det är ett radhus ni vill ha är det ju ännu mer synd! Man kanske skulle viska i chefens öra! Inte för jag gillar att skvallra men otrevliga människor har jag inget för!
    Kram helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä jag tänkte faktiskt tanken där ett tag att jag skulle maila det här blogginlägget till deras kontor. Honom hoppas jag att vi slipper råka på igen, så arrogant!

      *kramar*

      Radera
  4. Så olika det kan vara. Dottern har ju nyss sålt deras lägenhet och köpt hus. Deras mäklare var så trevligt och säljande att de fick nästan hundra tusen mer än de räknat med för lägenheten. Den är den dyraste lägenheten i sin klass i deras område. Sånt kan nog mycket väl bero på mäklarens säljförmåga.

    I nästa vecka åker vi upp och ska hjälpa dem måla och tapetsera nya radhuset. Ska bli sååååå himla kul.....:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag har verkligen fått lära mig det under den här tiden. När vi köpte vårt hus så var det i dåligt skick och det är ju svårt att prata bort så att säga, men deras mäklare var hemskt dålig på att framhäva det som faktiskt var bra, som ett jättestort garage, hobbyrum, stooor altan, med mera.

      När vi sedan sålde (och då också renoverat hela våningsplanet förstås) så hamnade priset på över 400 000 kronor vad vi gav. Men då hade vi varit supernoga med att verkligen betona de bra sidorna också och vi bjöd hem tre olika mäklarfirmor innan vi bestämde oss.. Vi bemödade oss också om att det skulle se trevligt ut, fixade med blommor, köpte lite nytt, med mera. Det säljer kanske inte huset men det får fler att vilja komma och titta...

      Förstår att du ser fram emot veckan!

      Radera
  5. Men fy vad jobbigt när det blir så där.
    Hoppas att du får en bra dag i alla fall du gumman. Kram Stina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad gullig du är! Jag önskar dig detsamma! Kramar

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...