måndag 27 januari 2014

Fantastic Five


 Ett gäng äggkoppar får inleda den här veckans Fantastic Five. Design letters idé är muggar och annat med bokstäver på med typografi av Arne Jacobsen. Dessa har jag gett bort både i julklapp och födelsedagsgåvor, för oss "ordnördar" är det en guldgruva. Äggkopparna har jag inte sett tidigare, och de verkar bara komma med E på, annars är det ju lite av grejen att få ha "sin" bokstav. Men icke desto mindre snygga och stilrena. De säljs i tvåpack för 249 kronor paret och hittas hos Boligheter.


Det här tjusiga D.I-Y-tipset har snurrat runt lite på bloggarna den senaste tiden, trots att det var ett tag sedan det publicerades första gången. Här har man använt ett mässningnät och gjort till en anslagstavla. Underbart fint och en smart idé! Om du missat det så kika in hos Hitta hem för vidare beskrivning.Krukan Hortensia i klarglas från Svenskt tenn är ett suktobjekt, men priset är inte nådigt. H&M:s variant (den på bilden) är betydligt billigare och dessutom riktigt fin. Den skulle nog göra sig bra till favoritblomman orkidé. Länk.

Vi är inte så snabba av oss, men nu har även vi fått Netflix hemma. Orange is the new black svepte jag i höstas (den går nämligen att se även på Dreamfilm.se som är helt gratis. Tack till Pia och Stefan för det tipset!) men nu är det ingen hejd på alla braiga serier som vi börjat följa.  En ny favorit för mig är Rita, danska serien om läraren och ensamstående mamman som går sin egen väg och sällan gör det som förväntas av henne Danskarna är riktigt bra på starka kvinnoportätt; Dicte, Anna Phil, Nynne och Lykke är bara några exempel, och Rita är ett program som växer för varje avsnitt. Nu hoppas jag på att säsong två ska komma upp snart! Se trailern här.

Och så avslutar vi den här femman med ett ännu ett taveltips! Jätteroligt att ni uppskattade länken till döskallen, har sett att några av er även hunnit med att skriva ut den. Den här är lite mjukare i sin framtoning, och jag älskar både budskapet och den supersnygga färgkombon. Perfekt att ha i tvättstugan! Det är kanadesiska pärlan A pop of pretty som bjuder på den här och för instruktioner om hur ni ska göra för att få ett likadant så får ni besöka hennes fina sida.

Med det här inlägget så startar vi vecka fem, tillika sista veckan i januari. Önskar er en fin sådan! Kram

3 kommentarer:

 1. Ja, också ett väldigt fint print. Speciellt lyckat att ha det i vår tvättstuga som också en en kombinerad hall som vi i familjen använder - en typ groventré. Tänk att komma hem och mötas av det här fina budskapet :)

  Sv. nej, jag har aldrig provat akupunktur. Jag är ju så himla nålrädd. Har dock inte blivit erbjuden det (än). Vet också att de inte sticker särskilt djupt och att det inte ska göra alls ont?
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Väldigt roligt print! Hade jag bott i villa alt haft egen tvättmaskin hade det lätt åkt upp på väggen! Nu bor jag i trist lägenhet så får det vänta.. eller ja i huset på landet kanske det åker upp ;)

  Tack för fin inspiration!

  SvaraRadera
 3. Tips för ordnördar passar förstås alltid;)
  Och Netflix ÄR en guldgruva!
  Vi har plöjt Dexter och Weeds tex. Rita var ett bra tips, tack! Det låter som något för oss.
  Många kramar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...