fredag 3 januari 2014

Fröken Frimans krig

Min stilige son på julafton:) Han var så stolt över sin nya kavaj och skjorta och han tyckte att vi egentligen borde bjuda hem bästisens familj på jul så att de fick se hur fin han var i sina kläder:) Ursäkta den suddiga bilden och röriga bakgrunden, det är en mobilbild knäppt i farten av min syster
Idag har jag varit helt däckad och mest bara sovit. Halsontet håller i sig och jag känner mig som en mosad banan ungefär. Men ikväll tog vi faktiskt en promenad i regnet alla fyra och det var så skönt att komma ut lite. Nu sitter jag och tittar på Maxen som rejsar med sina bilar och skriker "botten i gasen!!" och vill att jag ska ropa "Vem vinner?" ungefär var femte sekund. Att jag försöker förklara att jag har ont i halsen och är hes är inte relevant tycker han, nu är det ju faktiskt biltävlingar och DET är viktigare...:) Dessutom har vi en viss valp som gärna vill vara med "brorsan" och leka med bilarna- och som inte alls fattar att hon inte är önskvärd så det är full fart här. Tyvärr känner vi ju inte så många barn här så Max är lite för ensam, det hade varit underbart att bo i ett område där det fanns andra barnfamiljer och kanske en lekplats att träffas på...

De senaste dagarna har jag kikat på Fröken Frimans krig på play och den serien  var ju jättebra! Flera av mina favoritskådisar också; Lena T Hansson, Frida Hallberg, Sissela Kyle... Jag kan absolut rekommendera att se den om ni inte redan gjort det, även om språket och några andra detaljer inte kändes så äkta. Men berättelsen i sig är jätteintressant. Att den bygger på verkligheten gör inte saken sämre och jag själv fick en anledning att fundera över feminismen och vad den betytt för alla kvinnor genom tiderna. Numera förknippar jag tyvärr ordet med människor som Lady Dahmer och andra med samma trista attityd, en sorts kvinnor jag inte alls känner någon sympati för. Men historiskt sett så är det ju feminismens framväxt som gjort allt det vi tar för givet i samhället möjligt. Selma Lagerlöf, min stora idol och delvis den som inspirerat till bloggnamnet är för mig en feminismens förkämpe ❤
6 kommentarer:

 1. Klart ni skulle ha bjudit in bästisen med familj så de fick se hur snygg han var. Men eftersom ni inte gjorde det (stackars Maxen) så kan du väl i alla fall hälsa honom att han är den stiligaste grabben jag sett på väldigt länge :D KRYA PÅ DIG så du kan heja på när det är biltävling (stackars Maxen) Inte lätt att vara sjuk när man är mamma ;)
  KRAM ANNA

  SvaraRadera
 2. Jag ska nog titta på den tror jag. Gillar ju också kostymdramor lite extra så det passar väl in lite där om inte annat :)

  SvaraRadera
 3. Vad fin han är i sin kavaj. :-)

  SvaraRadera
 4. Så stilig!

  Jag tyckte om Fröken Friman. Jag hade inte så höga förväntningar men den bjöd på en del skratt och en del tankar.
  Jag och mormor hade vilda prat om den och den tid som hon växte upp i.

  Själv kan jag tycka att den här debatten om feminism ibland får fel fokus. Att sticka ut hakan är bra och det behövs i allra högsta grad.
  Men jag gillar inte att allt ska bli så aggressivt och störigt.
  Känns inte som att det är det som får människor att gå tillsammans för en förbättring, oavsett vad det handlar om för förbättring.

  Så hoppas jag att du kryar på dig nu!!
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar bild på sonen, förstår att han känner sig så fin!
  Krya på dig vännen. Jag är också hes, men inte förkyld. Råkade svälja poolvatten och tror att det kan vara anledningen till hesheten.
  Jag har helt missat Fröken Friman, jag som ville se den. Går den i play tro? Kram.

  SvaraRadera
 6. Så fin han är Max.
  Inte roligt att vara sjuk, viktigt det där med vila och vatten.
  Du Tommy Körbergs Stad i Ljus är min absoluta favorit låt alla kategorier. Minns när han sjön den 1989 på melodifestivalen oj så jag rös.

  Och du det där med att vara långsint går att jobba bort. Det säger i alla fall min mamma och hon brukar ha rätt;)
  Kram
  Annie

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...