onsdag 15 januari 2014

Magasinkvarteret - bra shopping i Göteborg


En mycket omskriven nyhet; samarbetet mellan Richard Hutten för Skultuna och Artilleriet har utmynnat i de vackra ljusstakarna i polerad mässing. Jag blir inte förvånad om de snart börjar dyka upp i blogghemmen:) Bild: Artilleriet.
När jag skrev om mitt besök på Norrgavel där jag köpte den fina vasen för några dagar sedan fick jag frågan om butiken och var den ligger. Jag tänkte svara även här då det kanske finns fler som har intresse av att veta det inför framtida besök i Göteborg. Mitt bästa råd är att strunta i Avenyn och istället bege sig in på tvärgatorna för att verkligen få uppleva det stan har att erbjuda. Där finns butiker som Granit och Grandma's på vallgatan, Balders hage nere vid vattnet och andra som är "säkra" shoppingkort för den med liknande smak som min.. För att inte tala om Boutiue Tinna på Kungsgatan för den som vill handla Svenskt tenns sortiment. Men det är inte dessa affärer som dagens inlägg handlar om...

Norrgavel är som sagt en av mina favoriter och där finns det fina produkter i en stillsam miljö. Den som läser inredningsbloggar har nog inte heller missat extremt uppmärksammade Artilleriet, och båda dessa butiker ligger i det som kallas för Magasinkvarteret. Där finns också fina Grandpa (trevlig personal och en schysst blandning inredning och mode!), orginella Prickig Katt, sköna blomster/inredningsbutiken  Floramor & Krukatös (som kan vara lite förvirrande att hitta till dock, men väl värt ett besök!), roligt amerikanskinspirerande Magasin 11, med flera. Designmarknaden och deras garage sale är ett återkommande koncept i kvarteret, och strömmingsluckan på torget brukar ha en kö med människor som är hungriga:) Äsch, jag sammanfattar det med att det är bra shopping och ett mysigt kvarter helt enkelt! Läs mer om butiker och restauranger på Magasinkvarteret.se

5 kommentarer:

 1. Jag ska till Göteborg på tisdag så då får det helt klart bli ett besök i dessa kvarter, tack för tips! Kram Diana

  SvaraRadera
 2. Sv: Det är inte jag som jobbar :-) Men tack för omtanken! Min kropp säger ifrån direkt så jag får snällt hålla mig i skinnet.
  Kikar också in ibland, så sorgligt att hennes liv slocknat. Ska kika på länken, funkar dock inte från mobilen.

  SvaraRadera
 3. Jag är rätt ofta i Göteborg då universistet ligger där och vi ibland åker dit spontant med familjen. Dock har jag ingen vidare koll på var jag hittar guldkornen, så tack för tips. Balders Hage vet jag om, den butiken gillar jag... fast här i Alingsås har vi den större butiken med tillhörande café dessutom. Väl värd ett besök.
  Hoppas din dag i går gick bra. Kram.

  SvaraRadera
 4. Nästa gång jag är i sköna götet så ska jag bestämt leta upp dessa butiker. Gillar inte att gå på Avenyn utan brukar föredra Haga men inte kan jag missa dessa butiker som du tipsar om för de låter mycket intressanta. Tack för tipset.

  Och du tror du inte att jag la i handbromsen även igår, men som tur var hade den inte fryst fast lika hårt denna gång men nu får det allt vara slut med detta innan det blir dyra kostnader hos bilmekanikern.

  Önskar dig en fin dag
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 5. Hoppas att allt är bra med dig ;) Vill bara kika in och önska dig en riktigt mysig helg!!! KRAM ANNA

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...