tisdag 21 januari 2014

Fantastic Five

Nytt år och nytt inslag här på bloggen. Fantastic Five kommer att dyka upp lite då och då. Håll tillgodo med det allra första:

 Att House Doctor är en favorit hos mig har nog ingen bloggläsare missat. Den här underbart fina karaffen är en nyhet i vår! *hamnargenastpåönskelistan* Den "bubblan" längst upp alltså...!


Elle mat & vin är lätt bästa magasinet för den mat- och bakintresserade som även uppskattar inredning. Snygg design, spännande recept och fina tips. Nu har de ett erbjudande då man för 159 sek får tidningen OCH George Jensens elefantkapsyl som jag tycker är helt underbar! (Får fortsätta drömma om sparbössan i samma motiv ett tag till). Jag högg genast såklart så nu väntar jag på att brevlådan ska fyllas:) Vill du också ta del av detta erbjudande; klicka här och slå sedan in koden 551ZAAA

 
Jag har länge varit inne på att köpa en uppsättning snygg-bestick. Nils Johans Sessan har vi, men de används till vardag och det vore inte helt fel att ha några att kunna plocka fram när det ska vara lite festligare. Så när Jannice på Add Simplicity visade sina finingar Indra från Gense föll jag pladask. Indra är designat av skickliga Ingegerd Råham som ju syntes mycket i inredningsmagasinen under 2013. Nu återstår att se om min andra hälft håller med om att vi borde uppgradera oss lite på bestickfronten?:) 

Att Ikea släpper serien Bråkig har det bloggats mycket om. Kollektionen säljs i begränsad upplaga och släpps den sjunde februari. Själv är jag mest nyfiken på den svartvita koppen och de rektangulära boxarna.Vill du ser fler produkter så kika här.

... och så avslutar vi den här femman med en semla. Det märks att det närmar sig fettisdagen för nu vimlar det av dessa godbitar på konditorier och i matbutikerna. Jag gillade inte semlor som barn men numera älskar jag dem alldeles för mycket. Här hemma debatteras det som vanligt om bästa sättet att inta den, P hävdar att det normala är att äta den som en bakelse, det vill säga som den är. Jag håller inte alls med såklart, det ska vara varm mjölk och massor av kanel till (Hetvägg kallas det visst). Det var ju det som kallades "äta semla" hemma hos oss under min uppväxt. Annars kan man ju lika gärna ta en prinsessbakelse eller vad som helst, det är ju mjölken som gör rätten är mitt argument:)

                                Hur gör du?

8 kommentarer:

  1. Håller med dig helt o håller på Hetvägg! Mums!
    Åh kul med all inspiration! Tack!
    Ha en fin tisdag!

    SvaraRadera
  2. Jag äter semlan som den är. Mular helst flera stycken efter varandra. Men lchf-varianten ska det vara. Så in i bängen gott :)
    Fina kaffekoppar som kommer att dyka upp hos Ikea. Jag skulle kunna tänka mig de svartvita... men har inget behov av fler koppar :/
    Kram.

    SvaraRadera
  3. Ooo, semla! Som jag längtar! Efter en med mycket mandelmassa och grädde, och kall mjölk i ett glas bredvid=))

    Kramen Hannis

    SvaraRadera
  4. Nä ingen varm mjölk här inte! Bara att gapa och äta den som den är!!!
    Jag älskar också semlor, jag skulle nog kunna trycka i mig minst två på
    en gång hehe
    Hur går vovve livet :-) hittat något nytt boende :-) frågvis ;-)
    Kramar Sandra

    SvaraRadera
  5. Jag tycker så mycket om att baka och fotografera semlor, men jag tycker faktiskt inte om att äta dem, varken med eller utan varm mjölk :) Men jag tycke rmycket om att läsa Elle mat & vin. Och att titta in här hos dig! Stor varm kram!

    SvaraRadera
  6. Jag kan nog vara den enda vuxna människan som fortfarande inte tycker om semlor ;)

    SvaraRadera
  7. Sv. Vilken fruktansvärt dum kommentar av din fd svägerska. Du har ju liksom inget val, du måste ta dina sprutor. Kram.

    SvaraRadera
  8. Är också alldeles förälskad ibubblan från House Doctor, så fin. I Skåne säger vi fastagsbulle, fast ordet semla börjar smyga sig in mer och mer. Jag äter min(a) utan mjölk men först ska locket av och ätas, därefter bullen med mandelmassa och grädde. Mums, det får nog bli en fastlagsbulle imorgon. Trevlg kväll, kram Victoria

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...