Hur sött på en skala? Så enkelt och så smart! |
Men alltså, jag får verkligen ta tillbaka det jag skrev om att konkurrensen nog inte skulle vara så hård. Fy mig som trodde det. Så många fina tårtor på ett och samma ställe, en del i värsta konditorstilen nästan, och mååånga jordgubbsvarianter. Kan det bli mer somrigt? Min absoluta favorit blev dock den stora chokladkakan med kokos på toppen, den var himmelsk. Och så söt tårtan med "nyckelpigorna" var, det blir nog härm på den framöver; Max var riktigt imponerad:)
En del av allt det goda det bjöds på |
Ja ni ser ju, färgglatt var ordet:) Jag använde ballonger som jag fäste på "klubbpinnar" och så gjorde jag några vimlpar av washitejp också. Bokstäverna stansade jag ur sugar paste med hjälp av bokstavsmåtten som jag vann hos Stina. |
Jordgubbscheesecake
Ingredienser:
Botten:
250 gram digestivekex
100 gram smör
250 gram digestivekex
100 gram smör
Fyllning 1:
450 gram Philadelfia ost
200 gram osockrade jordgubbar
3 st ägg
1,3 dl strösocker
450 gram Philadelfia ost
200 gram osockrade jordgubbar
3 st ägg
1,3 dl strösocker
Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Smula sönder
kexen och blanda med smält smör eller margarin. Tryck ut i en form med
löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i 5-10 minuter.
Kör ingredienserna till fyllning 1 i en
matberedare till en jämn smet och häll i formen. Grädda i nedre delen av
ugnen i 25-30 minuter.
Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan.
Grädda ytterliggare 5 minuter och låt svalna. Ställ i kylen några
timmar eller dagen innan servering.
Jag har lärt mig att det jag bakar behöver få stå inne lite längre än det står i recepten, vår ugn är visst inte den kraftigaste. Man får köra lite på känslan helt enkelt:-) Jag dekorerade med skivade jordgubbar och hyvlad vit choklad, men där är det ju bara fantasin som sätter stopp.
Önskar er en fin tisdag!
Jag har lärt mig att det jag bakar behöver få stå inne lite längre än det står i recepten, vår ugn är visst inte den kraftigaste. Man får köra lite på känslan helt enkelt:-) Jag dekorerade med skivade jordgubbar och hyvlad vit choklad, men där är det ju bara fantasin som sätter stopp.
Önskar er en fin tisdag!
Men mums, vilka goda tårtor! Nu vet jag ju inte hur din smakade, men utseendemässigt stod den sig väldigt väl i konkurrensen, tycker jag!
SvaraRaderaKram!
Det var snällt sagt! Ja, jag som eg. inte är så förtjust i "vanliga" tårtor tyckte att det fanns mkt gott där. Kram!
RaderaDen är ju superfin, precis som jag trodde! Duktiga, fina Tanja!
SvaraRaderaCheesecake är så himla gott! Jag måste hitta ett bra mjölkfritt alternativ, så att jag kan få äta mig nöjd och inte bara smaka en tugga,allergiker som jag är.
Kramar i mass!
Goding:) Är du också laktoskänslig? Eller är det typ mjölkprotein eller nåt sånt som du inte tål? *noterar* Vad trist att du måste avstå från sådant du tycker om, vi får hjälpas åt att hitta ett bra alternativ till dig tycker jag:) Kramkram!
RaderaDet låter strålande tycker jag:)
RaderaDet är mjölkproteinet som jag inte tål.
Kram kram!