lördag 20 juli 2013

Elsa Billgrens vintage

Kvällslektyr på balkongen
 Ja nu är det allt sommar! Vilken värme *puh* De mediciner jag lever med numera gör att jag alltid är så himlans varm, inte på något skönt sätt utan snarare "kallsvettig" och då är det nästan outhärdligt med värmen. Jag upplever att jag klarar den torra värmen här i Sverige sämre än den som man möter utomlands. Så nu när det är högsommar så håller jag mig i skuggan/i bilen med full AC eller inomhus på hångelavstånd från golvfläkten...

Idag har vi inhandlat en dvd-spelare till bilen, det blev en Nextbase (här hittar du den) och vi har provat den här hemma och är hittills väldigt nöjda. Blir jättebra när vi åker långt. Oväntat mycket folk i butikerna dock, jag trodde alla hängde på stränderna eller klipporna. Det är i alla fall planen för morgondagen för oss, jag tänker strandhäng, en bok i handen och så lite aktivitet som möjligt:)

Nu har jag parkerat mig på den svala balkongen och ska tipsa er om en jättefin bok; Elsa Billgrens vintage. Elsa Billgren är ju känd för sina fina klänningar och  stora kunskaper i ämnet så hennes bok är en pärla för den som är intresserad. Hon beskriver skillnaden mellan vintage och second-hand, berättar om bästa sättet att fynda. Hon avhandlar hur man ska vårda sina kläder och vad man ska tänka på om man vill börja samla. Hon lyfter fram vikten av bra underkläder och skriver om den perfekta shoppingrundan.

Ja boken tar helt enkelt upp det mesta som kan vara av intresse för den hugade och författaren visar dessutom många fina bilder på sin egen samling. Då Billgren också varvar med personliga anekdoter och bjuder på både lycka och olycka under sitt modeliv så känns det som att få goda tips och råd av en kär vän. Jag blev verkligen positivt överraskad- visst vet jag att hon kan, men alla kan inte lära ut- och rekommenderar gärna den här boken. Även jag som knappast är någon stor spekulant på andrahandskläder fann den väldigt välgjord och lärorik och det måste väl vara ett gott betyg?:)


6 kommentarer:

 1. Stackars dig som inte kan njuta av sommarvärmen! Nu vet jag ju en del som är helt friska och ändå inte trivs i solen, men själv är jag ju en soldyrkare!
  Jag älskar solen, men det ska vara lagom varmt så nu har det blivit en del timmar i skuggan. Tack för boktipset! Nu på sommaren blir det nästan igen TV, så då inhandlas det en hel del böcker här. Oftas på ad libris och då är det extra bra att få lite tips!
  Kram
  M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt sant, jag var ingen värmefantast tidigare heller..:) Härligt med bokläsning! Kram

   Radera
 2. Den boken verkar riktigt intressant.
  Jag håller med dig. Visserligen njuter jag för fullt av den här härliga sommaren men värmen är ändå mer behaglig utomlands än i Sverige. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev väldigt imponerad av boken! Ja, det är märkligt hur man kan reagera så mycket mer på den torra luften här... Kram

   Radera
 3. Hur kan det vara möjligt att vi bor i samma land? Jag kunde inte vara utan min dunväst och du sitter och svettas hos dig ;) Verkar vara en fin bok som du rekommenderar, den klickas nog hem snart.Hoppas ni kom iväg till havet idag själv är jag glad att solen tittat fram här så jag slipper västen haha...
  KRAM ANNA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det kan man verkligen undra!:) Trodde inte det var sant när jag läste inne hos dig om din väst, här smälter vi bort...! Hoppas det blir bättring hos er snart, jag skänker GÄRNA bort en del av den här värmen- helt gratis!!:) Kramkram

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...